Javna nabava – Predstavljanje mogućnosti napredne tražilice odluka DKOM-a te presuda VUS-a i Suda EU

U ugodnom ambijentu hotela Dubrovnik, u centru Zagrebu, uspješno smo još jednom održali predstavljanje aplikacije Bilten javne nabave u RH (BJN RH).

Među velikim brojem polaznika bilo je i malih i velikih naručitelja te ponuditelja. Na predstavljanju smo prikazali na koji način najbolje iskoristiti mogućnosti i različite funkcionalnosti aplikacije s ciljem zadovoljavanja potreba svakog korisnika, bez obzira bili manja, srednja ili velika institucija, naručitelj ili ponuditelj. Cilj nam je kroz ovu aplikaciju pružiti alat koji olakšava rad svih zaposlenih u javnoj nabavi i donijeti pregled nad svim aspektima javne nabave. Zahvaljujemo se svim sudionicima na brojnim pitanjima i komentarima.

Bilten javne nabave u RH je stručna literatura i aplikacija iz javne nabave napravljena po mjeri naručitelja i ponuditelja. Bilten je više od tiskane i digitalne publikacije, to je i platforma bogata znanjem o javnoj nabavi koja olakšava rad i naručiteljima i ponuditeljima.

Na predstavljanju smo detaljno prošli kroz sve kategorije aplikacije, prikazali smo najnovija mišljenja nadležnih institucija iz područja javne nabave, pokazali na koji način pretraživati i doći do odgovora na više od 3.500 pitanja iz prakse, prošli smo kroz hodograme koji nude detaljni vizualni prikaz svih postupaka javne nabave te smo prezentirali napredne mogućnosti pretraživanja analiziranih, kategoriziranih i filtriranih odluka DKOM-a te presuda VUS-a i Suda EU.

Svi polaznici saznali su kako koristiti tražilicu i filtere u aplikaciji te pronaći odgovore na 95% problema u javnoj nabavi kroz nekoliko klikova.

  • Stručna literatura i aplikacija;
  • Česta pitanja – odgovori na preko 3.500 pitanja iz prakse;
  • Mišljenja – sva aktualna mišljenja nadležnih institucija iz područja javne nabave;
  • Propisi – na jednom mjestu svi pravni propisi RH i EU vezani za javnu nabavu;
  • Hodogrami – detaljan vizualni prikaz svih postupaka javne nabave;
  • Stručni članci – aktualnosti u praksi javne nabave iz RH, EU i regije koje pišu osobe s konkretnim znanjem i iskustvom iz javne nabave;
  • DKOM/VUS – napredno pretraživanje analizirane, kategorizirane i filtrirane prakse DKOM-a i VUS-a;
  • Sud EU – sve važne presude Suda EU iz područja javne nabave od 1970-tih do danas, kategorizirane i filtrirane;
  • Stručni materijali – najvažniji dokumenti iz EU-a i svijeta vezani za javnu nabavu koji se mogu koristiti u praktičnom i znanstvenom radu;
  • Novosti – sve novosti iz svijeta javne nabave;
  • Bilješke – kroz cijelu aplikaciju korisnici imaju mogućnost vođenja bilješki te pregleda bilješki na jednostavan način;
    Joker/zovi – ukoliko korisnik ima nedoumicu ili pitanje iz javne nabave, tu su stručnjaci praktičari iz javne nabave koji su raspoloživi za telefonske savjete i upute.

Više o Biltenu javne nabave u RH i modelima pretplate pročitajte OVDJE.

Sljedeće novosti

14.10.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i primjena novog Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske

Poznavanje funkcionalnosti i mogućnosti koje nudi novi EOJN RH od presudne je važnosti za učinkovit i transparentan rad sustava javne nabave u RH. S obzirom na to da je EOJN RH centralno mjesto za objavljivanje postupaka javne nabave u RH, iznimno je važno da svi naručitelji i ponuditelji budu pravovremeno upoznati s promjenama koje donosi nova platforma EOJN-a RH, a sve kako bi na vrijeme prilagodili svoje poslovanje. Autorica u članku analizira nove primjere iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave vezane za rad „novog“ EOJN-a RH.

24.09.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Pregovarački postupak bez prethodne objave poziva na nadmetanje

U ovom članku detaljno se obrađuje pregovarački postupak bez prethodne objave poziva na nadmetanje, uključujući posebne slučajeve i okolnosti predviđene ZJN-om i tijek samog postupka sukladno odredbama ZJN-a i praksi nadležnih tijela, te njegovo provođenje kroz EOJN RH.

03.09.2024.

Objavljen je Priručnik o javnoj nabavi inovativnih rješenja

Cilj ovog Priručnika je pružiti službenicima za javnu nabavu u Hrvatskoj praktičan vodič, korak po korak, za provedbu postupaka javne nabave inovativnih rješenja. Priručnik kombinira teorijske pristupe, najbolje prakse i konkretne primjere kako bi olakšao ovaj proces. Očekuje se da će se Priručnikom pridonijeti povećanoj primjeni javne nabave inovativnih rješenja u Hrvatskoj.

Sve Novosti