BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“.

Zakon o javnoj nabavi člancima 214-217. regulira odredbe o jamstvima. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude. Koji su to članci Zakona o javnoj nabavi i Pravilnika o dokumentaciji o nabavi te ponudi u postupcima javne nabave koji reguliraju jamstva? Aktualni primjeri iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) i presuda Visokog upravnog suda Republike Hrvatske (VUS RH) navedeni su i pobliže pojašnjavaju navedenu zakonsku regulativu i praksu u sustavu javne nabave vezano za jamstvo za ozbiljnost ponude.

Također, istaknuta je i promjena prakse pred nadležnim institucijama u području javne nabave po pitanju upotpunjavanja ponuda i primjene članka 293. ZJN-a u slučaju dostave kopije jamstva za ozbiljnost ponude u elektronskoj ponudi.

Navedenom članku mogu pristupiti svi pretplatnici Biltena, a više o Biltenu i modelima pretplate pročitajte na www.biltenjavnenabave.hr/pretplata/.

Sljedeće novosti

03.09.2024.

Objavljen je Priručnik o javnoj nabavi inovativnih rješenja

Cilj ovog Priručnika je pružiti službenicima za javnu nabavu u Hrvatskoj praktičan vodič, korak po korak, za provedbu postupaka javne nabave inovativnih rješenja. Priručnik kombinira teorijske pristupe, najbolje prakse i konkretne primjere kako bi olakšao ovaj proces. Očekuje se da će se Priručnikom pridonijeti povećanoj primjeni javne nabave inovativnih rješenja u Hrvatskoj.

26.08.2024.

Javna nabava – Statističko izvješće o javnoj nabavi u RH za 2023. godinu

Ministarstvo gospodarstva izradilo je i objavilo Statističko izvješće o javnoj nabavi u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu. Ovo Izvješće izrađeno je na temelju podataka objavljenih na https://eojn.nn.hr , generiranjem svih podataka koji se odnose na objavljene ugovore/okvirne sporazume tijekom 2023. godine, dakle svih ugovora/okvirnih sporazuma koji su objavljeni do 31. prosinca 2023. godine. Sve novčane vrijednosti u ovom Izvješću izražene su u eurima bez PDV-a.

06.08.2024.

Javna nabava i digitalizacija – Predstavljanje aplikacija „Jednostavna nabava“ i „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na predstavljanju aplikacija „Jednostavna nabava“ i „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ koje će se održati 03. listopada 2024. godine u hotelu Dubrovnik. Ne plaća se naknada za sudjelovanje. Za sve polaznike osiguran je ručak. Za prijavu pošaljite e-mail s Vašim podacima (ime i prezime, e-mail, naziv institucije) na jednostavna@temporis.hr ili bilten@temporis.hr.

Sve Novosti