Javna nabava, novi EOJN RH – objavljena su česta pitanja i odgovori u Biltenu javne nabave vezana za novi EOJN RH

Potrebni su Vam odgovori vezani za Otvoreni postupak kroz novi EOJN RH – korak po korak?

U okviru pretplate na Biltenu javne nabave imate pristup Mreži znanja, Česta pitanja gdje se nalazi preko 3.300 odgovora na pitanja iz prakse javne nabave RH (od 2016. – 2024. godine). Pitanja i odgovore možete pretraživati putem mnogobrojnih filtera i tražilice, te brzo doći do direktnog odgovora na problem koji imate. Ova rubrika pretplatniku omogućuje, u skladu s njegovom aktivnom pretplatom, brz i jednostavan pronalazak odgovora na sva pitanja iz javne nabave koja su Vam potrebna. 

U BJN aplikaciji objavljeno je preko 60 novih pitanja i odgovora, namijenjenih i naručiteljima i ponuditeljima,vezanih uz novi EOJN RH:

 • Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima
  (kako se provodi prethodno savjetovanje, koje je sve podatke potrebno unijeti – korak po korak, kako se generira dokumentacija o nabavi, kako naručitelj objavljuje izvješće o provedenom prethodnom savjetovanju…)
 • Priprema i objava otvorenog postupka javne nabave kroz EOJN RH
  (kako naručitelj priprema otvoreni postupak, koje sve podatke o postupku i predmetu nabave naručitelj mora unijeti…)
 • Kako ponuditelj priprema i dostavlja ponudu – samostalni ponuditelj, ponuditelj s gospodarskim subjektom na čiju se sposobnost oslanja, ponuditelj s podugovarateljem, zajednica ponuditelja (sve informacije o tome na koji način ponuditelj priprema i dostavlja ponudu kroz novi EOJN RH)
 • Otvaranje ponuda kroz EOJN RH
  (otvaranje ponuda sukladno propisima, otvaranje ponuda kroz novi EOJN RH)
 • Pregled i ocjena ponuda kroz EOJN RH
  (kako naručitelj provodi pregled i ocjenu ponuda kroz EOJN RH, kako naručitelj komunicira s gospodarskim subjektima u postupku pregleda i ocjene ponuda)

Bilo da ste naručitelj ili ponuditelj, na jednom mjestu pronađite sve informacije o načinu korištenja novog EOJN-a RH!

Zainteresirani ste?

Registrirajte se na Bilten javne nabave www.biltenjavnenabave.hr Početni model (bez naknade) i pogledajte što sve aplikacija nudi –  a nudi sve informacije iz javne nabave na jednom mjestu!

Ako želite imati tiskano izdanje Biltena javne nabave „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) – korak po korak“ možete izvršiti narudžbu na linku u nastavku:

Sljedeće novosti

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

Sve Novosti