Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr

Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

U želji da Vam još više olakšamo rad u jednostavnoj nabavi, nakon izdanja iz 2019. godine pod nazivom „Vodič – Kako pripremiti opći akt o jednostavnoj nabavi, korak po korak kroz odredbe akta“ i izdanja iz 2021. pod nazivom „Vodič – Kako upravljati jednostavnom nabavom (planiranje, postupak, izvršenje) – korak po korak“, logičan slijed nam je bio da naše autorsko djelo pretočimo u jedinstvenu aplikaciju sa svim alatima potrebnima za rad u jednostavnoj nabavi. Obrasci koje je BJN RH kreirao za unapređenje sustava jednostavne nabave u RH sada su u cijelosti digitalizirani i optimalno posloženi za učinkovito provođenje postupaka nabave.

Aplikacija „Jednostavna nabava“ omogućava efikasno provođenje postupaka jednostavne nabave, uz automatsko i personalizirano kreiranje obrazaca nabave, narudžbenica i ugovora, ovisno o parametrima koje naručitelj unese kroz aplikaciju.

Obrasci nabave koji su kreirani kroz aplikaciju:

 • Zahtjev za pokretanje nabave
 • Odluka o pokretanju postupka nabave
 • Poziv na dostavu ponuda
 • Ponudbeni list
 • Troškovnik
 • Zapisnik o otvaranju i pregledu ponuda
 • Odluka o odabiru
 • Odluka o poništenju

Provođenje postupaka i analitika:

 • Jednostavno kreiranje i izmjene plana nabave
 • Prilagođena razmjeni podataka s novim EOJN-om RH
 • Jednostavno praćenje svih aspekata javne nabave i kreiranje svih vrsta izvještaja
 • Praćenje svih troškova koji nisu u planu nabave (ispod 2.650,00 eura)
 • Kreiranje registra ugovora

Pored navedenog u aplikaciji je omogućeno:

 • Kreiranje tri vrste narudžbenica (male, samostalne i povezane)
 • Kreiranje tri vrste ugovora (radovi, robe i usluge)
 • Kreiranje tri vrste okvirnih sporazuma (radovi, robe i usluge)

Aplikacija predstavlja spoj dugogodišnjeg iskustva tvrtki Infoart i Temporis savjetovanje u njihovim specijaliziranim područjima, stvarajući partnerstvo u dizajnu i razvoju aplikacije koje daje dodatnu vrijednost njenim mogućnostima.

Bilten javne nabave u RH nositelj je autorskih prava na sve obrasce objavljene u Biltenu, a Infoart i Temporis savjetovanje kao ovlašteni korisnici navedenih autorskih prava uspješno su digitalizirali, kako cijeli proces nabave, tako i navedene obrasce, u naprednu aplikaciju „Jednostavna nabava“.

Više o aplikaciji „Jednostavna nabava“ pogledajte na www.jednostavna.hr

Sljedeće novosti

08.05.2024.

Javna nabava, novi EOJN RH – objavljena su česta pitanja i odgovori u Biltenu javne nabave vezana za novi EOJN RH

U okviru pretplate na Biltenu javne nabave imate pristup Mreži znanja, Česta pitanja - gdje se nalazi preko 3.300 odgovora na pitanja iz prakse javne nabave RH (od 2016. - 2024. godine). Pitanja i odgovore možete pretraživati putem mnogobrojnih filtera i tražilice, te brzo doći do direktnog odgovora na problem koji imate. U BJN aplikaciji objavljeno je preko 60 novih pitanja i odgovora, namijenjenih i naručiteljima i ponuditeljima,vezanih uz novi EOJN RH.

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

Sve Novosti