Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr

Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

U želji da Vam još više olakšamo rad u jednostavnoj nabavi, nakon izdanja iz 2019. godine pod nazivom „Vodič – Kako pripremiti opći akt o jednostavnoj nabavi, korak po korak kroz odredbe akta“ i izdanja iz 2021. pod nazivom „Vodič – Kako upravljati jednostavnom nabavom (planiranje, postupak, izvršenje) – korak po korak“, logičan slijed nam je bio da naše autorsko djelo pretočimo u jedinstvenu aplikaciju sa svim alatima potrebnima za rad u jednostavnoj nabavi. Obrasci koje je BJN RH kreirao za unapređenje sustava jednostavne nabave u RH sada su u cijelosti digitalizirani i optimalno posloženi za učinkovito provođenje postupaka nabave.

Aplikacija „Jednostavna nabava“ omogućava efikasno provođenje postupaka jednostavne nabave, uz automatsko i personalizirano kreiranje obrazaca nabave, narudžbenica i ugovora, ovisno o parametrima koje naručitelj unese kroz aplikaciju.

Obrasci nabave koji su kreirani kroz aplikaciju:

  • Zahtjev za pokretanje nabave
  • Odluka o pokretanju postupka nabave
  • Poziv na dostavu ponuda
  • Ponudbeni list
  • Troškovnik
  • Zapisnik o otvaranju i pregledu ponuda
  • Odluka o odabiru
  • Odluka o poništenju

Provođenje postupaka i analitika:

  • Jednostavno kreiranje i izmjene plana nabave
  • Prilagođena razmjeni podataka s novim EOJN-om RH
  • Jednostavno praćenje svih aspekata javne nabave i kreiranje svih vrsta izvještaja
  • Praćenje svih troškova koji nisu u planu nabave (ispod 2.650,00 eura)
  • Kreiranje registra ugovora

Pored navedenog u aplikaciji je omogućeno:

  • Kreiranje tri vrste narudžbenica (male, samostalne i povezane)
  • Kreiranje tri vrste ugovora (radovi, robe i usluge)
  • Kreiranje tri vrste okvirnih sporazuma (radovi, robe i usluge)

Aplikacija predstavlja spoj dugogodišnjeg iskustva tvrtki Infoart i Temporis savjetovanje u njihovim specijaliziranim područjima, stvarajući partnerstvo u dizajnu i razvoju aplikacije koje daje dodatnu vrijednost njenim mogućnostima.

Bilten javne nabave u RH nositelj je autorskih prava na sve obrasce objavljene u Biltenu, a Infoart i Temporis savjetovanje kao ovlašteni korisnici navedenih autorskih prava uspješno su digitalizirali, kako cijeli proces nabave, tako i navedene obrasce, u naprednu aplikaciju „Jednostavna nabava“.

Više o aplikaciji „Jednostavna nabava“ pogledajte na www.jednostavna.hr

Sljedeće novosti

03.09.2024.

Objavljen je Priručnik o javnoj nabavi inovativnih rješenja

Cilj ovog Priručnika je pružiti službenicima za javnu nabavu u Hrvatskoj praktičan vodič, korak po korak, za provedbu postupaka javne nabave inovativnih rješenja. Priručnik kombinira teorijske pristupe, najbolje prakse i konkretne primjere kako bi olakšao ovaj proces. Očekuje se da će se Priručnikom pridonijeti povećanoj primjeni javne nabave inovativnih rješenja u Hrvatskoj.

26.08.2024.

Javna nabava – Statističko izvješće o javnoj nabavi u RH za 2023. godinu

Ministarstvo gospodarstva izradilo je i objavilo Statističko izvješće o javnoj nabavi u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu. Ovo Izvješće izrađeno je na temelju podataka objavljenih na https://eojn.nn.hr , generiranjem svih podataka koji se odnose na objavljene ugovore/okvirne sporazume tijekom 2023. godine, dakle svih ugovora/okvirnih sporazuma koji su objavljeni do 31. prosinca 2023. godine. Sve novčane vrijednosti u ovom Izvješću izražene su u eurima bez PDV-a.

06.08.2024.

Javna nabava i digitalizacija – Predstavljanje aplikacija „Jednostavna nabava“ i „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na predstavljanju aplikacija „Jednostavna nabava“ i „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ koje će se održati 03. listopada 2024. godine u hotelu Dubrovnik. Ne plaća se naknada za sudjelovanje. Za sve polaznike osiguran je ručak. Za prijavu pošaljite e-mail s Vašim podacima (ime i prezime, e-mail, naziv institucije) na jednostavna@temporis.hr ili bilten@temporis.hr.

Sve Novosti