Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) – korak po korakobjavljen je u ožujku 2024.

Kojim pitanjima se bavimo u ovom broju Biltena?

U ovom broju Biltena dajemo opsežne i detaljne informacije vezane za Novi elektronički oglasnik javne nabave koje će biti od koristi naručiteljima i ponuditeljima.

Bilten obuhvaća faze procesa javne nabave – od prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, preko provođenja postupka javne nabave do odlučivanja naručitelja – stvarajući opsežan vodič za naručitelje i ponuditelje, kroz koji se korak po korak objašnjava kako se uspješno kretati kroz različite segmente EOJN-a RH. Bez obzira na to jeste li naručitelj uključen u postupke javne nabave ili ponuditelj koji se priprema za dostavu ponuda, pronaći ćete sve potrebne informacije za efikasno upravljanje te adaptaciju na nove korake i protokole.

Što je cilj ovog broja Biltena?

Ovo izdanje reflektira aktualne promjene unutar sustava javne nabave, usmjeravajući posebnu pažnju na implementaciju Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske. Novi EOJN RH predstavlja važan iskorak u modernizaciji i digitalizaciji javne nabave RH, no istovremeno iziskuje dodatnu pažnju naručitelja i ponuditelja zbog potencijalnih izazova i poteškoća koje njegova implementacija donosi.

Posvetili smo ovaj broj Biltena uvođenju novog EOJN-a RH, s ciljem pružanja esencijalnih informacija koje će koristiti naručiteljima i ponuditeljima. Naš primarni cilj je omogućiti Vam detaljno razumijevanje novog sustava EOJN-a RH, uzimajući u obzir da njegova potpuna implementacija zahtijeva strpljenje i vrijeme za prilagodbu.

SADRŽAJ Biltena br. 32 možete pogledati OVDJE.

OVAJ BROJ DONOSI TEME:

  • Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima
  • Priprema i objava otvorenog postupka javne nabave kroz EOJN RH
  • Priprema i dostava ponude kroz EOJN RH
  • Otvaranje ponuda kroz EOJN RH
  • Pregled i ocjena ponuda kroz EOJN RH
Cijena:

60,00 EUR

+ PDV

*Trošak poštarine za narudžbe unutar RH plaća izdavač.

Ukoliko imate pitanja o Biltenu slobodno ih postavite na e-mail adresu bilten@temporis.hr ili broj telefona 01 6431 872.

Sljedeće novosti

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

05.03.2024.

Webinar 28. ožujka 2024. (javna nabava): Za što mogu koristiti BJN aplikaciju?

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 28. ožujka 2024. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada. Za prijavu na webinar pošaljite e-mail na bilten@temporis.hr

Sve Novosti