Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) – korak po korakobjavljen je u ožujku 2024.

Kojim pitanjima se bavimo u ovom broju Biltena?

U ovom broju Biltena dajemo opsežne i detaljne informacije vezane za Novi elektronički oglasnik javne nabave koje će biti od koristi naručiteljima i ponuditeljima.

Bilten obuhvaća faze procesa javne nabave – od prethodnog savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, preko provođenja postupka javne nabave do odlučivanja naručitelja – stvarajući opsežan vodič za naručitelje i ponuditelje, kroz koji se korak po korak objašnjava kako se uspješno kretati kroz različite segmente EOJN-a RH. Bez obzira na to jeste li naručitelj uključen u postupke javne nabave ili ponuditelj koji se priprema za dostavu ponuda, pronaći ćete sve potrebne informacije za efikasno upravljanje te adaptaciju na nove korake i protokole.

Što je cilj ovog broja Biltena?

Ovo izdanje reflektira aktualne promjene unutar sustava javne nabave, usmjeravajući posebnu pažnju na implementaciju Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske. Novi EOJN RH predstavlja važan iskorak u modernizaciji i digitalizaciji javne nabave RH, no istovremeno iziskuje dodatnu pažnju naručitelja i ponuditelja zbog potencijalnih izazova i poteškoća koje njegova implementacija donosi.

Posvetili smo ovaj broj Biltena uvođenju novog EOJN-a RH, s ciljem pružanja esencijalnih informacija koje će koristiti naručiteljima i ponuditeljima. Naš primarni cilj je omogućiti Vam detaljno razumijevanje novog sustava EOJN-a RH, uzimajući u obzir da njegova potpuna implementacija zahtijeva strpljenje i vrijeme za prilagodbu.

SADRŽAJ Biltena br. 32 možete pogledati OVDJE.

OVAJ BROJ DONOSI TEME:

  • Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima
  • Priprema i objava otvorenog postupka javne nabave kroz EOJN RH
  • Priprema i dostava ponude kroz EOJN RH
  • Otvaranje ponuda kroz EOJN RH
  • Pregled i ocjena ponuda kroz EOJN RH
Cijena:

60,00 EUR

+ PDV

*Trošak poštarine za narudžbe unutar RH plaća izdavač.

Ukoliko imate pitanja o Biltenu slobodno ih postavite na e-mail adresu bilten@temporis.hr ili broj telefona 01 6431 872.

Sljedeće novosti

15.07.2024.

Uspješno odrađeno predstavljanje aplikacija „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ i „Jednostavna nabava“

U ugodnoj atmosferi hotela Dubrovnik, u Zagrebu, održali smo predstavljanje aplikacija BJN RH i „Jednostavna nabava“. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su prisustvovali predstavljanju aplikacija te na njihovim pitanjima, raspravi i komentarima. Cilj nam je ovim aplikacijama približiti javnu nabavu svima, olakšati svakodnevno poslovanje osobama koje rade u području javne nabave te učiniti aplikacije centralnim mjestom na kojem će biti dostupne sve informacije vezane uz javnu nabavu.

12.07.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude.

08.07.2024.

Donesena je nova Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva

Vlada RH je na sjednici održanoj 13. lipnja 2024. donijela Uredbu o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva. Ovom je Uredbom ustrojena i Uprava za politiku javne nabave, kao samostalna upravna organizacija unutar Ministarstva, koja, između ostalog, provodi mjere unapređenja i provedbe politike javne nabave u Republici Hrvatskoj te provodi mjere u svrhu pravilne i ujednačene primjene zakona i provedbenih propisa u području javne nabave.

Sve Novosti