Unaprjeđenje sigurnosti korištenja BJN RH aplikacije – Uvođenje dvostruke autentifikacije

Što radimo? S ciljem unaprjeđenja sigurnosti BJN RH aplikacije i zaštite podataka pretplatnika, s ponosom objavljujemo uvođenje dvostruke autentifikacije (2FA) u BJN RH aplikaciju.

Ova značajna nadogradnja je odgovor na sve veću potrebu za sigurnošću u digitalnom svijetu i predstavlja ključan korak u zaštiti Vaših privatnih i poslovnih informacija. Nadogradnja omogućava sigurniji rad pretplatnika u aplikaciji te bolju funkcionalnost same aplikacije. Dvostruka autentifikacija predstavlja dodatni korak sigurnosti tako što zahtijeva dvije forme provjere identiteta prilikom prijave u aplikaciju.

Što se mijenja? Nakon što unesete svoje korisničko ime i lozinku, bit ćete zatraženi da unesete jednokratni kod koji će Vam biti poslan na Vašu email adresu. Ovaj postupak osigurava da samo Vi možete pristupiti vašem korisničkom računu, čak i u slučaju da je Vaša lozinka kompromitirana.

Zašto to radimo? Uvođenje 2FA nije samo pitanje povećanja sigurnosti, to je i naša posvećenost kontinuiranom unaprjeđenju kvalitete rada aplikacije i usluga koje Vam pružamo. Dvostruka autentifikacija je već uobičajena na platformama poput LinkedIna, Zooma i Googlea, a BJN RH aplikacija slijedi dobru praksu ovih vodećih svjetskih aplikacija uvođenjem iste značajke. Želimo osigurati da Vaše iskustvo s BJN RH aplikacijom bude što ugodnije i bezbrižnije.

Kada uvodimo promjenu? Aktivacija dvostruke autentifikacije obavit će se 19.01. u popodnevnim satima.

Joker zovi? U slučaju bilo kakvih problem u pristupu korisničkim profilima, te za sve dodatne informacije o korištenju dvostruke autentifikacije slobodno se obratite našoj korisničkoj podršci na bilten@temporis.hr ili telefonom na broj 01/6431-872.

Hvala Vam što ste dio naše BJN RH zajednice i što doprinosite sigurnosti i uspješnosti našeg sustava.

Sljedeće novosti

31.01.2024.

Novi EOJN RH – Videosnimke online edukacija za rad u novom Elektroničkom oglasniku

S ciljem olakšavanja rada svim korisnicima, na web stranici novog EOJN-a RH objavljene su videosnimke online radionica za naručitelje i gospodarske subjekte održanih 11. i 12. siječnja 2024. godine. 

25.01.2024.

Statističko izvješće o javnoj nabavi za 2023. godinu – Uputa o sadržaju i dostavljanju za obveznike primjene ZJN-a

Obveza izrade godišnjih izvješća o javnoj nabavi za naručitelje definirana je člankom 441. stavkom 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 120/16, 114/22). Izvješće o javnoj nabavi za 2023. godinu naručitelji su obvezni izraditi do 31. ožujka 2024. godine. Bitno je napomenuti kako Izvješće naručitelji izrađuju putem „starog“ EOJN-a RH.

22.01.2024.

Tarifa o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika – Postupci javne nabave

Upravni odbor Hrvatske odvjetničke komore donio je Tarifu o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika, koja je objavljena u Narodnim novinama, br. 138/2023. Tarifa određuje način vrednovanja, obračunavanja i plaćanja odvjetničkih radnji i izdataka koje su stranke dužne platiti odvjetniku ili odvjetničkom društvu, za radnje obavljene po punomoći ili rješenju suda, pravosudnog ili drugog nadležnog tijela, temeljem Zakona o odvjetništvu.

Sve Novosti