Unaprjeđenje sigurnosti korištenja BJN RH aplikacije – Uvođenje dvostruke autentifikacije

Što radimo? S ciljem unaprjeđenja sigurnosti BJN RH aplikacije i zaštite podataka pretplatnika, s ponosom objavljujemo uvođenje dvostruke autentifikacije (2FA) u BJN RH aplikaciju.

Ova značajna nadogradnja je odgovor na sve veću potrebu za sigurnošću u digitalnom svijetu i predstavlja ključan korak u zaštiti Vaših privatnih i poslovnih informacija. Nadogradnja omogućava sigurniji rad pretplatnika u aplikaciji te bolju funkcionalnost same aplikacije. Dvostruka autentifikacija predstavlja dodatni korak sigurnosti tako što zahtijeva dvije forme provjere identiteta prilikom prijave u aplikaciju.

Što se mijenja? Nakon što unesete svoje korisničko ime i lozinku, bit ćete zatraženi da unesete jednokratni kod koji će Vam biti poslan na Vašu email adresu. Ovaj postupak osigurava da samo Vi možete pristupiti vašem korisničkom računu, čak i u slučaju da je Vaša lozinka kompromitirana.

Zašto to radimo? Uvođenje 2FA nije samo pitanje povećanja sigurnosti, to je i naša posvećenost kontinuiranom unaprjeđenju kvalitete rada aplikacije i usluga koje Vam pružamo. Dvostruka autentifikacija je već uobičajena na platformama poput LinkedIna, Zooma i Googlea, a BJN RH aplikacija slijedi dobru praksu ovih vodećih svjetskih aplikacija uvođenjem iste značajke. Želimo osigurati da Vaše iskustvo s BJN RH aplikacijom bude što ugodnije i bezbrižnije.

Kada uvodimo promjenu? Aktivacija dvostruke autentifikacije obavit će se 19.01. u popodnevnim satima.

Joker zovi? U slučaju bilo kakvih problem u pristupu korisničkim profilima, te za sve dodatne informacije o korištenju dvostruke autentifikacije slobodno se obratite našoj korisničkoj podršci na bilten@temporis.hr ili telefonom na broj 01/6431-872.

Hvala Vam što ste dio naše BJN RH zajednice i što doprinosite sigurnosti i uspješnosti našeg sustava.

Sljedeće novosti

29.05.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: VUS RH uputio zahtjev za prethodnu odluku Sudu EU

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci,objavljen je novi članak pod nazivom „Postupak pregleda i ocjene ponuda i reference koje nisu bile sastavni dio inicijalne ponude – Praksa Suda EU“. Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda.

24.05.2024.

Javna nabava – EOJN RH automatski otvorio ponude, iako je naručitelj produžio rok za dostavu ponuda – rješenje DKOM-a, KLASA: UP/II-034-02/24-01/155 od 30. travnja 2024.

Što napraviti u slučaju da EOJN RH automatski otvori ponude, iako je naručitelj produžio rok za dostavu ponuda? EOJN RH greškom je izvršio automatsko otvaranje ponuda dana 13.03.2024, unatoč poslanoj Izmjeni obavijesti o nadmetanju kojom je produžen rok za dostavu ponuda za dan 02.04.2024.

22.05.2024.

EOJN RH je objavio upozorenje za objave ispravaka u TED-u

Ako na dan otvaranja ponuda nije objavljena obavijest ispravka postupka koju je naručitelj prethodno poslao na objavljivanje u TED, otvaranje ponuda neće se izvršiti do trenutka objave obavijesti i definiranog novog roka otvaranja ponuda.

Sve Novosti