Prva godina postojanja BJN aplikacije!

Bliži se kraj godine, a time i godina dana postojanja BJN aplikacije. BJN aplikacija zamišljena je kao središnja platforma za razmjenu informacija o sustavu javne nabave u Hrvatskoj i regiji, koja bi trebala olakšati rad svim njegovim sudionicima, naručiteljima i ponuditeljima.

Četiri osnovne vrijednosti aplikacije:

 • Centralizacija informacija – Svi relevantni podaci vezani uz javnu nabavu objavljeni su na jednom mjestu te stoga nema potrebe posjećivati razne web stranice kako bi se prikupile sve potrebne informacije.
 • Kategorizacija podataka – Svi podaci unutar aplikacije su kategorizirani i strukturirani na način da korisnicima omogućavaju laku pretragu. Zahvaljujući preglednim filterima, korisnici mogu brzo i efikasno doći do željenog sadržaja.
 • Analitički pristup – Redovita analiza dostupnih podataka te svakodnevno praćenje promjene u praksi nadležnih tijela u RH i EU, ažuriranje zakonskih i podzakonskih propisa koji se odnose na javnu nabavu, uspješni primjeri najbolje prakse iz EU-a i svijeta te novosti iz područja javne nabave.
 • Praćenje pravne prakse – Analiza odluka DKOM-a te presuda VUS-a i Suda EU. Odluke i presude analiziraju se na dnevnoj bazi, čime se pruža naručiteljima i ponuditeljima trenutni uvid u relevantnu praksu nadležnih institucija.

Što sve nudi Bilten javne nabave?

 • Stručna literatura i aplikacija;
 • Česta pitanja – odgovori na preko 3.100 pitanja iz prakse;
 • Mišljenja – sva aktualna mišljenja nadležnih institucija iz područja javne nabave;
 • Propisi – na jednom mjestu svi pravni propisi RH i EU vezani za javnu nabavu;
 • Hodogrami – detaljan vizualni prikaz svih postupaka javne nabave;
 • Stručni članci – aktualnosti u praksi javne nabave iz RH, EU i regije koje pišu osobe s konkretnim znanjem i iskustvom iz javne nabave;
 • DKOM/VUS – pretraživanje analizirane, kategorizirane i filtrirane prakse DKOM-a i VUS-a;
 • Sud EU – sve važne presude Suda EU iz područja javne nabave od 1970-tih do danas, kategorizirane i filtrirane;
 • Stručni materijali – najvažniji dokumenti iz EU-a i svijeta vezani za javnu nabavu koji se mogu koristiti u praktičnom i znanstvenom radu;
 • Novosti – sve novosti iz svijeta javne nabave;
 • Bilješke – kroz cijelu aplikaciju korisnici imaju mogućnost vođenja bilješki te pregleda bilješki na jednostavan način;
 • Joker/zovi – ukoliko korisnik ima nedoumicu ili pitanje iz javne nabave, tu su stručnjaci praktičari iz javne nabave koji su raspoloživi za telefonske savjete i upute.

Drago nam je da je nekolicina uglednih portala prepoznalo važnost Biltena javne nabave u RH te da su na svojim internetskim stranicama objavili članke na temu Biltena i BJN aplikacije:

BJN aplikacija svakodnevno se razvija i raste te obogaćuje novim sadržajem. Cilj u 2024. godini je nastaviti s unaprjeđenjem znanja svih uključenih u sustav javne nabave te približiti javnu nabavu svima.

A do novih izazova u 2024. godini, želimo Vam da se odmorite i da Vam predstojeći blagdani budu ispunjeni mirom, radošću i ljubavlju. Sretan Božić i još uspješniju 2024. godinu želi Vam BJN tim!

Sljedeće novosti

29.05.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: VUS RH uputio zahtjev za prethodnu odluku Sudu EU

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci,objavljen je novi članak pod nazivom „Postupak pregleda i ocjene ponuda i reference koje nisu bile sastavni dio inicijalne ponude – Praksa Suda EU“. Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda.

24.05.2024.

Javna nabava – EOJN RH automatski otvorio ponude, iako je naručitelj produžio rok za dostavu ponuda – rješenje DKOM-a, KLASA: UP/II-034-02/24-01/155 od 30. travnja 2024.

Što napraviti u slučaju da EOJN RH automatski otvori ponude, iako je naručitelj produžio rok za dostavu ponuda? EOJN RH greškom je izvršio automatsko otvaranje ponuda dana 13.03.2024, unatoč poslanoj Izmjeni obavijesti o nadmetanju kojom je produžen rok za dostavu ponuda za dan 02.04.2024.

22.05.2024.

EOJN RH je objavio upozorenje za objave ispravaka u TED-u

Ako na dan otvaranja ponuda nije objavljena obavijest ispravka postupka koju je naručitelj prethodno poslao na objavljivanje u TED, otvaranje ponuda neće se izvršiti do trenutka objave obavijesti i definiranog novog roka otvaranja ponuda.

Sve Novosti