Prva godina postojanja BJN aplikacije!

Bliži se kraj godine, a time i godina dana postojanja BJN aplikacije. BJN aplikacija zamišljena je kao središnja platforma za razmjenu informacija o sustavu javne nabave u Hrvatskoj i regiji, koja bi trebala olakšati rad svim njegovim sudionicima, naručiteljima i ponuditeljima.

Četiri osnovne vrijednosti aplikacije:

  • Centralizacija informacija – Svi relevantni podaci vezani uz javnu nabavu objavljeni su na jednom mjestu te stoga nema potrebe posjećivati razne web stranice kako bi se prikupile sve potrebne informacije.
  • Kategorizacija podataka – Svi podaci unutar aplikacije su kategorizirani i strukturirani na način da korisnicima omogućavaju laku pretragu. Zahvaljujući preglednim filterima, korisnici mogu brzo i efikasno doći do željenog sadržaja.
  • Analitički pristup – Redovita analiza dostupnih podataka te svakodnevno praćenje promjene u praksi nadležnih tijela u RH i EU, ažuriranje zakonskih i podzakonskih propisa koji se odnose na javnu nabavu, uspješni primjeri najbolje prakse iz EU-a i svijeta te novosti iz područja javne nabave.
  • Praćenje pravne prakse – Analiza odluka DKOM-a te presuda VUS-a i Suda EU. Odluke i presude analiziraju se na dnevnoj bazi, čime se pruža naručiteljima i ponuditeljima trenutni uvid u relevantnu praksu nadležnih institucija.

Što sve nudi Bilten javne nabave?

  • Stručna literatura i aplikacija;
  • Česta pitanja – odgovori na preko 3.100 pitanja iz prakse;
  • Mišljenja – sva aktualna mišljenja nadležnih institucija iz područja javne nabave;
  • Propisi – na jednom mjestu svi pravni propisi RH i EU vezani za javnu nabavu;
  • Hodogrami – detaljan vizualni prikaz svih postupaka javne nabave;
  • Stručni članci – aktualnosti u praksi javne nabave iz RH, EU i regije koje pišu osobe s konkretnim znanjem i iskustvom iz javne nabave;
  • DKOM/VUS – pretraživanje analizirane, kategorizirane i filtrirane prakse DKOM-a i VUS-a;
  • Sud EU – sve važne presude Suda EU iz područja javne nabave od 1970-tih do danas, kategorizirane i filtrirane;
  • Stručni materijali – najvažniji dokumenti iz EU-a i svijeta vezani za javnu nabavu koji se mogu koristiti u praktičnom i znanstvenom radu;
  • Novosti – sve novosti iz svijeta javne nabave;
  • Bilješke – kroz cijelu aplikaciju korisnici imaju mogućnost vođenja bilješki te pregleda bilješki na jednostavan način;
  • Joker/zovi – ukoliko korisnik ima nedoumicu ili pitanje iz javne nabave, tu su stručnjaci praktičari iz javne nabave koji su raspoloživi za telefonske savjete i upute.

Drago nam je da je nekolicina uglednih portala prepoznalo važnost Biltena javne nabave u RH te da su na svojim internetskim stranicama objavili članke na temu Biltena i BJN aplikacije:

BJN aplikacija svakodnevno se razvija i raste te obogaćuje novim sadržajem. Cilj u 2024. godini je nastaviti s unaprjeđenjem znanja svih uključenih u sustav javne nabave te približiti javnu nabavu svima.

A do novih izazova u 2024. godini, želimo Vam da se odmorite i da Vam predstojeći blagdani budu ispunjeni mirom, radošću i ljubavlju. Sretan Božić i još uspješniju 2024. godinu želi Vam BJN tim!

Sljedeće novosti

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

Sve Novosti