Bilten javne nabave (najava) – Novi broj Biltena i pretplata za 2024.

Novi broj Biltena javne nabave br. 31 izlazi u studenom.

U njemu pišemo o: Novi Elektronički oglasnik javne nabave RH – korak po korak za naručitelje i za ponuditelje; Zelena javna nabava, Mjerila za zelenu javnu nabavu; Eko-oznake. Na više od 180 stranica saznajte sve vezano za najbitnije promjene u sustavu javne nabave u RH.

Što pruža Bilten javne nabave? Na jednom mjestu nalaze se sve informacije iz javne nabave koje su Vam potrebne, dostupne 0-24h. Javna nabava može biti efikasna i učinkovita, saznajte kako.

 • BILTEN JAVNE NABAVE – stručna literatura (internet i tiskano izdanje);
 • FILTERI – koristite preko 500 filtera kako bi što lakše došli do traženih informacija;
 • ČESTA PITANJA – pronađite odgovore na pitanja iz prakse;
 • MIŠLJENJA – sva aktualna mišljenja nadležnih institucija iz područja javne nabave;
 • PROPISI – na jednom mjestu svi pravni propisi vezani za javnu nabavu;
 • HODOGRAMI – detaljan vizualni prikaz svih postupaka javne nabave;
 • STRUČNI ČLANCI – aktualnosti u praksi vezane za važeći zakonodavni okvir iz područja javne nabave i ostale zakonske propise koje pišu stručnjaci praktičari;
 • DKOM/VUS – pretražite analiziranu, kategoriziranu i filtriranu praksu Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i Visokog upravnog suda;
 • SUD EU – sve važne presude Suda EU iz područja javne nabave od 1970-tih do danas, kategorizirane i filtrirane;
 • STRUČNI MATERIJALI – najvažniji dokumenti iz EU-a i svijeta vezani za javnu nabavu koje možete koristiti u praktičnom i znanstvenom radu. Svi dokumenti kategorizirani su u pregledne cjeline;
 • NOVOSTI – saznajte sve novosti iz svijeta javne nabave;
 • BILJEŠKE – kroz cijelu aplikaciju imate mogućnost vođenja bilješki te pregleda bilješki na jednostavan način. Personalizirajte korisnički profil s podacima koji su Vama potrebni;
 • JOKER-ZOVI – imate nedoumice, pitanja iz javne nabave? Tu su za Vas stručnjaci praktičari iz javne nabave.

BUDITE SPREMNI I ISKORISTITE POPUSTE NA PRETPLATU ZA 2024.

Popust 20% za dosadašnje pretplatnike – Svim pretplatnicima Biltena za 2023. godinu, omogućen je popust od 20% na pretplate za 2024. godinu (internet izdanje). Popust se veže za ime i prezime osobe (pretplatnik Biltena).

Popust za sve prijave prije 31.12.2023. – Zatražite svoju pretplatu za 2024. godinu prije 31.12.2023. i ostvarite dodatnih 10% popusta.

Sve informacije o pretplatama biti će uskoro dostupne na www.biltenjavnenabave.hr.

Ako imate pitanja slobodno nam pošaljite e-mail na bitlen@temporis.hr ili nazovite na broj telefona 01/6431-872.

Sljedeće novosti

15.07.2024.

Uspješno odrađeno predstavljanje aplikacija „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ i „Jednostavna nabava“

U ugodnoj atmosferi hotela Dubrovnik, u Zagrebu, održali smo predstavljanje aplikacija BJN RH i „Jednostavna nabava“. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su prisustvovali predstavljanju aplikacija te na njihovim pitanjima, raspravi i komentarima. Cilj nam je ovim aplikacijama približiti javnu nabavu svima, olakšati svakodnevno poslovanje osobama koje rade u području javne nabave te učiniti aplikacije centralnim mjestom na kojem će biti dostupne sve informacije vezane uz javnu nabavu.

12.07.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude.

08.07.2024.

Donesena je nova Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva

Vlada RH je na sjednici održanoj 13. lipnja 2024. donijela Uredbu o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva. Ovom je Uredbom ustrojena i Uprava za politiku javne nabave, kao samostalna upravna organizacija unutar Ministarstva, koja, između ostalog, provodi mjere unapređenja i provedbe politike javne nabave u Republici Hrvatskoj te provodi mjere u svrhu pravilne i ujednačene primjene zakona i provedbenih propisa u području javne nabave.

Sve Novosti