Jednostavna nabava – Objavljen je novi stručni članak na Biltenu javne nabave u RH

Trenutno glavna tema vezana za javnu nabavu u RH je nova platforma Elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN RH). Obveza korištenja nove IT platforme za sve naručitelje je od 1. siječnja 2024. godine. Od presudne važnosti je poznavanje svih funkcionalnosti i mogućnosti novog EOJN-a RH kako bi se osigurao učinkovit i transparentan rad sustava javne nabave.

Međutim, bitno je znati kako će se postupci jednostavne nabave i dalje provoditi na starom EOJN-u RH, najkasnije do početka travnja 2024. godine, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja naknadno će objaviti točan datum.

Od naših pretplatnika i polaznika certificiranih programa usavršavanja zaprimili smo velik broj upita vezanih uz mogućnost korištenja jednostavne nabave u novom EOJN-u RH. S obzirom da navedena opcija još nije omogućena, te se postupci jednostavne nabave i dalje provode na starom EOJN-u RH, za Vas smo pripremili stručni članak pod nazivom „Jednostavna nabava za naručitelje – korak po korak kroz ekranske prikaze EOJN-a RH“.

U članku je dan prikaz provedbe jednostavne nabave, korak po korak kroz faze postupka i ekranske prikaze EOJN-a RH, za naručitelje. EOJN RH omogućava svim registriranim naručiteljima u RH da svoje postupke jednostavne nabave objavljuju ili provode brzo i jednostavno kroz modul za jednostavnu nabavu. Provedba jednostavne nabave nudi se kroz tri opcije (modula):

  • Javna objava poziva,
  • e-Dostava s javnom objavom poziva,
  • e-Dostava s pozivom odabranim gospodarskim subjektima (GS).

Registrirajte se na www.biltenjavnenabave.hr i saznajte kako na transparentan i zakonit način provesti postupak jednostavne nabave!

Sljedeće novosti

28.11.2023.

Webinar (javna nabava): Prikaz svih funkcionalnosti BJN aplikacije – 19. prosinca 2023.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 19. prosinca 2023. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada.

28.11.2023.

DKOM – Novi Zaključak o pravnom shvaćanju (javna nabava)

Kada predsjednik/ca Državne komisije temeljem članka 15. Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (Narodne novine br. 18/13, 127/13, 74/14, 98/19. i 41/21) uoči u radu vijeća nejednako postupanje, postupanje protivno propisima te odredbama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državne komisije ili odstupanje od ustaljene prakse, sazvat će sjednicu Državne komisije na kojoj će se razmotriti sporna pitanja s ciljem ujednačavanja postupanja i prakse. Pravno shvaćanje prihvaćeno na sjednici Državne komisije većinom glasova svih članova Državne komisije obvezno je za sva vijeća i članove Državne komisije.

21.11.2023.

Objavljen je 31. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 31 „Novi Elektronički oglasnik javne nabave u RH (EOJN RH) – korak po korak“ objavljen je u studenom 2023.

Sve Novosti