Jednostavna nabava – Objavljen je novi stručni članak na Biltenu javne nabave u RH

Trenutno glavna tema vezana za javnu nabavu u RH je nova platforma Elektroničkog oglasnika javne nabave (EOJN RH). Obveza korištenja nove IT platforme za sve naručitelje je od 1. siječnja 2024. godine. Od presudne važnosti je poznavanje svih funkcionalnosti i mogućnosti novog EOJN-a RH kako bi se osigurao učinkovit i transparentan rad sustava javne nabave.

Međutim, bitno je znati kako će se postupci jednostavne nabave i dalje provoditi na starom EOJN-u RH, najkasnije do početka travnja 2024. godine, a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja naknadno će objaviti točan datum.

Od naših pretplatnika i polaznika certificiranih programa usavršavanja zaprimili smo velik broj upita vezanih uz mogućnost korištenja jednostavne nabave u novom EOJN-u RH. S obzirom da navedena opcija još nije omogućena, te se postupci jednostavne nabave i dalje provode na starom EOJN-u RH, za Vas smo pripremili stručni članak pod nazivom „Jednostavna nabava za naručitelje – korak po korak kroz ekranske prikaze EOJN-a RH“.

U članku je dan prikaz provedbe jednostavne nabave, korak po korak kroz faze postupka i ekranske prikaze EOJN-a RH, za naručitelje. EOJN RH omogućava svim registriranim naručiteljima u RH da svoje postupke jednostavne nabave objavljuju ili provode brzo i jednostavno kroz modul za jednostavnu nabavu. Provedba jednostavne nabave nudi se kroz tri opcije (modula):

  • Javna objava poziva,
  • e-Dostava s javnom objavom poziva,
  • e-Dostava s pozivom odabranim gospodarskim subjektima (GS).

Registrirajte se na www.biltenjavnenabave.hr i saznajte kako na transparentan i zakonit način provesti postupak jednostavne nabave!

Sljedeće novosti

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

Sve Novosti