Javna nabava – Poslovni dnevnik prepoznao važnost Biltena javne nabave u RH

Poslovni dnevnik, prve poslovne dnevne novine i internetski portal u Republici Hrvatskoj, prepoznao je važnost Biltena javne nabave u RH te objavio članak pod nazivom „Bilten s aplikacijom koja daje odgovore na 95% problema“.

Poslovni dnevnik analizira Bilten javne nabave u RH te daje pozitivne ocjene o mogućnostima koje pruža nova aplikacija. Aplikacija Biltena javne nabave u RH predstavlja središnje mjesto u Hrvatskoj i regiji za razmjenu informacija o sustavu javne nabave, a namijenjena je širokom krugu korisnika, od naručitelja, ponuditelja, stručnjaka, revizora do upravljačkih struktura. Cilj aplikacije je na jednom mjestu pružiti pravovremene i bitne informacije svim sudionicima javne nabave te poboljšati odnose između javnog i privatnog sektora.

Omogućen je pregled prakse DKOM-a, VUS-a, Suda EU, više od 3100 čestih pitanja i odgovora, 30 brojeva Biltena, svih zakonskih i podzakonskih akata, EU direktiva i uredbi koje normiraju javnu nabavu, hodograma svih postupaka, te još dosta korisnih informacija. Klikom na www.biltenjavnenabave.hr možete se registrirati za pristup aplikaciji.

Članku Poslovnog dnevnika možete pristupiti OVDJE.

Sljedeće novosti

08.05.2024.

Javna nabava, novi EOJN RH – objavljena su česta pitanja i odgovori u Biltenu javne nabave vezana za novi EOJN RH

U okviru pretplate na Biltenu javne nabave imate pristup Mreži znanja, Česta pitanja - gdje se nalazi preko 3.300 odgovora na pitanja iz prakse javne nabave RH (od 2016. - 2024. godine). Pitanja i odgovore možete pretraživati putem mnogobrojnih filtera i tražilice, te brzo doći do direktnog odgovora na problem koji imate. U BJN aplikaciji objavljeno je preko 60 novih pitanja i odgovora, namijenjenih i naručiteljima i ponuditeljima,vezanih uz novi EOJN RH.

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

Sve Novosti