Javna nabava – Poslovni dnevnik prepoznao važnost Biltena javne nabave u RH

Poslovni dnevnik, prve poslovne dnevne novine i internetski portal u Republici Hrvatskoj, prepoznao je važnost Biltena javne nabave u RH te objavio članak pod nazivom „Bilten s aplikacijom koja daje odgovore na 95% problema“.

Poslovni dnevnik analizira Bilten javne nabave u RH te daje pozitivne ocjene o mogućnostima koje pruža nova aplikacija. Aplikacija Biltena javne nabave u RH predstavlja središnje mjesto u Hrvatskoj i regiji za razmjenu informacija o sustavu javne nabave, a namijenjena je širokom krugu korisnika, od naručitelja, ponuditelja, stručnjaka, revizora do upravljačkih struktura. Cilj aplikacije je na jednom mjestu pružiti pravovremene i bitne informacije svim sudionicima javne nabave te poboljšati odnose između javnog i privatnog sektora.

Omogućen je pregled prakse DKOM-a, VUS-a, Suda EU, više od 3100 čestih pitanja i odgovora, 30 brojeva Biltena, svih zakonskih i podzakonskih akata, EU direktiva i uredbi koje normiraju javnu nabavu, hodograma svih postupaka, te još dosta korisnih informacija. Klikom na www.biltenjavnenabave.hr možete se registrirati za pristup aplikaciji.

Članku Poslovnog dnevnika možete pristupiti OVDJE.

Sljedeće novosti

28.11.2023.

Webinar (javna nabava): Prikaz svih funkcionalnosti BJN aplikacije – 19. prosinca 2023.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 19. prosinca 2023. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada.

28.11.2023.

DKOM – Novi Zaključak o pravnom shvaćanju (javna nabava)

Kada predsjednik/ca Državne komisije temeljem članka 15. Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (Narodne novine br. 18/13, 127/13, 74/14, 98/19. i 41/21) uoči u radu vijeća nejednako postupanje, postupanje protivno propisima te odredbama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državne komisije ili odstupanje od ustaljene prakse, sazvat će sjednicu Državne komisije na kojoj će se razmotriti sporna pitanja s ciljem ujednačavanja postupanja i prakse. Pravno shvaćanje prihvaćeno na sjednici Državne komisije većinom glasova svih članova Državne komisije obvezno je za sva vijeća i članove Državne komisije.

21.11.2023.

Objavljen je 31. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 31 „Novi Elektronički oglasnik javne nabave u RH (EOJN RH) – korak po korak“ objavljen je u studenom 2023.

Sve Novosti