Javna nabava – Temporis savjetovanje počinje s edukacijama o radu novog Elektroničkog oglasnika javne nabave EOJN RH

Poznavanje funkcionalnosti i mogućnosti koje nudi novi Elektronički oglasnik javne nabave RH (EOJN RH) od presudne je važnosti za učinkovit i transparentan rad sustava javne nabave u Hrvatskoj. S obzirom na to da je EOJN RH centralno mjesto za sve postupke javne nabave, iznimno je važno da svi naručitelji i ponuditelji budu pravovremeno upoznati s promjenama i novostima kako bi mogli iskoristiti sve prednosti koje sustav nudi.

Obveza korištenja nove IT platforme EOJN RH za sve naručitelje je od 1. siječnja 2024. godine.

Temporis savjetovanje počinje s certificiranim programima usavršavanja posvećenih korištenju novog EOJN-a RH i drugim srodnim temama.

Cilj ovih edukacija je osigurati da svi sudionici postupaka javne nabave imaju potrebno znanje i vještine za učinkovito korištenje platforme. U nastavku su datumi prvih certificiranih programa usavršavanja na kojima će se predavati o novom EOJN-u RH.

  • 06. listopada 2023. – NOVI EOJN RH, ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA, PLANIRANJE, UPRAVLJANJE

Više o edukaciji pročitajte OVDJE.

Prijaviti se možete OVDJE.

  • 11. listopada 2023. – PLANIRANJE; JEDNOSTAVNA NABAVA – POSTUPAK I EOJN RH; NOVI EOJN RH

Više o edukaciji pročitajte OVDJE.

Prijaviti se možete OVDJE.

Prijavite se na certificirane programe usavršavanja i među prvima saznajte kako koristiti novi EOJN RH!

Sljedeće novosti

28.11.2023.

Webinar (javna nabava): Prikaz svih funkcionalnosti BJN aplikacije – 19. prosinca 2023.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 19. prosinca 2023. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada.

28.11.2023.

DKOM – Novi Zaključak o pravnom shvaćanju (javna nabava)

Kada predsjednik/ca Državne komisije temeljem članka 15. Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (Narodne novine br. 18/13, 127/13, 74/14, 98/19. i 41/21) uoči u radu vijeća nejednako postupanje, postupanje protivno propisima te odredbama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državne komisije ili odstupanje od ustaljene prakse, sazvat će sjednicu Državne komisije na kojoj će se razmotriti sporna pitanja s ciljem ujednačavanja postupanja i prakse. Pravno shvaćanje prihvaćeno na sjednici Državne komisije većinom glasova svih članova Državne komisije obvezno je za sva vijeća i članove Državne komisije.

21.11.2023.

Objavljen je 31. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 31 „Novi Elektronički oglasnik javne nabave u RH (EOJN RH) – korak po korak“ objavljen je u studenom 2023.

Sve Novosti