Europska komisija, partnerstvo za inovacije 2016 – 2022.

Europska komisija je na svojim službenim stranicama https://commission.europa.eu/ objavila dokument o korištenju partnerstava za inovacije prema EU Direktivama o javnoj nabavi (klasične i komunalne), na temelju analize dostupnih podataka iz baze podataka TED za godine 2016. do 2022.

Ključni podaci su:

  • Ukupna vrijednost ugovora za sve slučajeve partnerstva za inovacije između 2016. i 2022. iznosi oko 8,3 milijarde eura, od čega se većina (90%) nabavlja prema klasičnoj Direktivi (2014/24/EU).
  • 18 od 30 promatranih zemalja (EU+EEA) koristilo je partnerstvo za inovacije (IP) u svojoj javnoj nabavi.
  • Više od 60% ugovora dodijeljeno je uz sudjelovanje malih i srednjih poduzeća.
  • 40% vrijednosti ugovora troši se na zelene ili društvene ciljeve.

Dokument Partnerstvo za inovacije 2016 – 2022. možete preuzeti OVDJE.

Sljedeće novosti

15.07.2024.

Uspješno odrađeno predstavljanje aplikacija „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ i „Jednostavna nabava“

U ugodnoj atmosferi hotela Dubrovnik, u Zagrebu, održali smo predstavljanje aplikacija BJN RH i „Jednostavna nabava“. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su prisustvovali predstavljanju aplikacija te na njihovim pitanjima, raspravi i komentarima. Cilj nam je ovim aplikacijama približiti javnu nabavu svima, olakšati svakodnevno poslovanje osobama koje rade u području javne nabave te učiniti aplikacije centralnim mjestom na kojem će biti dostupne sve informacije vezane uz javnu nabavu.

12.07.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude.

08.07.2024.

Donesena je nova Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva

Vlada RH je na sjednici održanoj 13. lipnja 2024. donijela Uredbu o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva. Ovom je Uredbom ustrojena i Uprava za politiku javne nabave, kao samostalna upravna organizacija unutar Ministarstva, koja, između ostalog, provodi mjere unapređenja i provedbe politike javne nabave u Republici Hrvatskoj te provodi mjere u svrhu pravilne i ujednačene primjene zakona i provedbenih propisa u području javne nabave.

Sve Novosti