Europska komisija, partnerstvo za inovacije 2016 – 2022.

Europska komisija je na svojim službenim stranicama https://commission.europa.eu/ objavila dokument o korištenju partnerstava za inovacije prema EU Direktivama o javnoj nabavi (klasične i komunalne), na temelju analize dostupnih podataka iz baze podataka TED za godine 2016. do 2022.

Ključni podaci su:

  • Ukupna vrijednost ugovora za sve slučajeve partnerstva za inovacije između 2016. i 2022. iznosi oko 8,3 milijarde eura, od čega se većina (90%) nabavlja prema klasičnoj Direktivi (2014/24/EU).
  • 18 od 30 promatranih zemalja (EU+EEA) koristilo je partnerstvo za inovacije (IP) u svojoj javnoj nabavi.
  • Više od 60% ugovora dodijeljeno je uz sudjelovanje malih i srednjih poduzeća.
  • 40% vrijednosti ugovora troši se na zelene ili društvene ciljeve.

Dokument Partnerstvo za inovacije 2016 – 2022. možete preuzeti OVDJE.

Sljedeće novosti

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

Sve Novosti