Objavljen je 28. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 28 „Postupci javne nabave kroz presude Visokog upravnog suda RH 2021. – 2022. II. DIO“ objavljen je u prosincu 2022. U ovom kao i u prethodnom broju Biltena analizirane su nove presude Visokog upravnog suda RH (VUS-a) protiv odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM-a) donesene krajem 2021. i početkom 2022. godine.

Što je cilj ovog broja Biltena? Tijekom davanja savjeta pretplatnicima Biltena dosta pitanja odnosi se baš na presude Visokog upravnog suda. Analiza presuda Visokog upravnog suda RH namijenjena je i naručiteljima i ponuditeljima. Naručiteljima da znaju na koji način moraju pripremiti dokumentacije o nabavi te kako moraju provoditi pregled i ocjene ponuda, a ponuditeljima da znaju na koji način mogu zaštiti vlastita prava u slučaju pogreški naručitelja. Bilten br. 28, zajedno s brojevima 21, 22, 23, 24 i 27, treba naći svoje mjesto na policama svih praktičara javne nabave, ali i revizora te zaposlenika kontrolnih institucija kojima je u svakodnevnom radu potrebna cjelokupna praksa Visokog upravnog suda RH na jednom mjestu.

Kojim pitanjima se bavimo u ovom broju Biltena? Uredništvo Biltena ne samo da je objedinilo sve presude na jednom mjestu, već su presude kategorizirane u logičke cjeline koje prate faze postupka javne nabave uz informacije iz presuda koje vam trebaju. Na ovaj način, radom stručnog tima koji stoji iza svakog broja Biltena javne nabave, ova pravna praksa postati će lakše dostupna zainteresiranim osobama, te će pretplatnicima Biltena uštediti dosta vremena koje bi inače trošili na pretraživanje sudske prakse. Obuhvaćene su presude iz raznih područja javne nabave kao što su: Dokumentacija o nabavi i postupak javne nabave, Uvjeti i dokazi sposobnosti gospodarskog subjekta, Kriteriji za odabir ponude, Pregled i ocjena ponuda, Pravna zaštita pred DKOM-om, Sudska zaštita.

SADRŽAJ Biltena možete pogledati OVDJE.

OVAJ BROJ DONOSI TEME:

  • Dokumentacija o nabavi i postupak javne nabave
  • Uvjeti i dokazi sposobnosti gospodarskog subjekta
  • Kriteriji za odabir ponude
  • Pregled i ocjena ponuda
  • Pravna zaštita pred DKOM-om
  • Sudska zaštita
Cijena:

42,47 EUR

+ PDV

*Trošak poštarine za narudžbe unutar RH plaća izdavač.

Ukoliko imate pitanja o Biltenu slobodno ih postavite na e-mail adresu bilten@temporis.hr ili broj telefona 01 6431 872.

Sljedeće novosti

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

05.03.2024.

Webinar 28. ožujka 2024. (javna nabava): Za što mogu koristiti BJN aplikaciju?

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 28. ožujka 2024. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada. Za prijavu na webinar pošaljite e-mail na bilten@temporis.hr

27.02.2024.

Javna nabava – Novine iz Pravilnika o izobrazbi

Što nam novo donosi ovaj Pravilnik? Pravilnik o izobrazbi u području javne nabave (Narodne novine, br. 154/23) stupio je na snagu 1. siječnja 2024. godine. Ovim Pravilnikom propisuju se program izobrazbe, planiranje, način provedbe izobrazbe, način izdavanja i obnavljanja certifikata te druga bitna pitanja u vezi s izobrazbom u području javne nabave. U nastavku su navedene neke od novosti.

Sve Novosti