Objavljene su Smjernice za poticanje sudjelovanja MSP-ova na tržištu javne nabave

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (Uprava za trgovinu i politiku javne nabave) izradilo je Smjernice za poticanje sudjelovanja MSP-ova na tržištu javne nabave.

Mala i srednja poduzeća (MSP) predstavljaju važan dio svakog gospodarstva i u većini država svijeta imaju značajno najveći udio u broju poduzeća.

Cilj ovih smjernica je ukazati MSP-ovima na mogućnosti sudjelovanja u postupcima javne nabave, identificirati aktivnosti podrške kojima se smanjuju prepreke za MSP-ove i komunicirati o mogućnostima koje nudi javna nabava, kako bi se u konačnici poboljšalo njihovo djelovanje u postupcima javne nabave.

Smjernicama možete pristupiti OVDJE.

Sljedeće novosti

08.05.2024.

Javna nabava, novi EOJN RH – objavljena su česta pitanja i odgovori u Biltenu javne nabave vezana za novi EOJN RH

U okviru pretplate na Biltenu javne nabave imate pristup Mreži znanja, Česta pitanja - gdje se nalazi preko 3.300 odgovora na pitanja iz prakse javne nabave RH (od 2016. - 2024. godine). Pitanja i odgovore možete pretraživati putem mnogobrojnih filtera i tražilice, te brzo doći do direktnog odgovora na problem koji imate. U BJN aplikaciji objavljeno je preko 60 novih pitanja i odgovora, namijenjenih i naručiteljima i ponuditeljima,vezanih uz novi EOJN RH.

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

Sve Novosti