Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 21. srpnja 2022. donijela Nacrt s konačnim prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi.

Najznačajnije novine u Zakonu su vezane uz mijenjanje valute iz kune u euro. Tako se u člancima u kojima su do sada bile izražene vrijednosti u hrvatskim kunama, sukladno fiksnom tečaju konverzije, vrijednosti izražavaju u odgovarajućem iznosu u eurima.

Uz navedeno, mijenjaju se i dopunjuju odredbe vezane uz pravnu zaštitu pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave.  

Nacrt s konačnim prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi dostupan je OVDJE.

Sljedeće novosti

29.09.2023.

Javna nabava – Poslovni dnevnik prepoznao važnost Biltena javne nabave u RH

Poslovni dnevnik, prve poslovne dnevne novine i internetski portal u Republici Hrvatskoj, prepoznao je važnost Biltena javne nabave u RH te objavio članak pod nazivom „Bilten s aplikacijom koja daje odgovore na 95% problema“.

28.09.2023.

Javna nabava – Temporis savjetovanje počinje s edukacijama o radu novog Elektroničkog oglasnika javne nabave EOJN RH

Temporis savjetovanje počinje s certificiranim programima usavršavanja posvećenih korištenju novog EOJN-a RH i drugim srodnim temama. Cilj ovih edukacija je osigurati da svi sudionici postupaka javne nabave imaju potrebno znanje i vještine za učinkovito korištenje platforme. U nastavku su datumi prvih certificiranih programa usavršavanja na kojima će se predavati o novom EOJN-u RH.

26.09.2023.

SAFU – ažurirane Upute za korisnike bespovratnih sredstava

SAFU na svojim web stranicama objavljuje upute za korisnike bespovratnih sredstava o pripremi dokumentacije o nabavi te popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka javne nabave financiranih u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Sve Novosti