Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 21. srpnja 2022. donijela Nacrt s konačnim prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi.

Najznačajnije novine u Zakonu su vezane uz mijenjanje valute iz kune u euro. Tako se u člancima u kojima su do sada bile izražene vrijednosti u hrvatskim kunama, sukladno fiksnom tečaju konverzije, vrijednosti izražavaju u odgovarajućem iznosu u eurima.

Uz navedeno, mijenjaju se i dopunjuju odredbe vezane uz pravnu zaštitu pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave.  

Nacrt s konačnim prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi dostupan je OVDJE.

Sljedeće novosti

15.07.2024.

Uspješno odrađeno predstavljanje aplikacija „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ i „Jednostavna nabava“

U ugodnoj atmosferi hotela Dubrovnik, u Zagrebu, održali smo predstavljanje aplikacija BJN RH i „Jednostavna nabava“. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su prisustvovali predstavljanju aplikacija te na njihovim pitanjima, raspravi i komentarima. Cilj nam je ovim aplikacijama približiti javnu nabavu svima, olakšati svakodnevno poslovanje osobama koje rade u području javne nabave te učiniti aplikacije centralnim mjestom na kojem će biti dostupne sve informacije vezane uz javnu nabavu.

12.07.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude.

08.07.2024.

Donesena je nova Uredba o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva

Vlada RH je na sjednici održanoj 13. lipnja 2024. donijela Uredbu o unutarnjem ustrojstvu Ministarstva gospodarstva. Ovom je Uredbom ustrojena i Uprava za politiku javne nabave, kao samostalna upravna organizacija unutar Ministarstva, koja, između ostalog, provodi mjere unapređenja i provedbe politike javne nabave u Republici Hrvatskoj te provodi mjere u svrhu pravilne i ujednačene primjene zakona i provedbenih propisa u području javne nabave.

Sve Novosti