Objavljen je Etički kodeks Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 03.06.2022. donijela Odluku o davanju suglasnosti na Etički kodeks Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave.

Etički kodeks određuje skup etičkih načela nužnih za uspješno obnašanje poslova članova, državnih službenika i namještenika Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave. Pitanja uređena ovim Etičkim kodeksom temelje se na zakonskom okviru kojim su uređena pravila ponašanja državnih službenika, pitanja sprječavanja sukoba interesa, ostvarivanja pristupa informacijama i transparentnosti.

Etički kodeks Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave dostupan je OVDJE.

Sljedeće novosti

25.07.2024.

Objavljen je 33. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 33 „JEDNOSTAVNA NABAVA, VODIČ - kako upravljati jednostavnom nabavom (planiranje, postupak, izvršenje, revizija, digitalizacija) – korak po korak“ objavljen je u srpnju 2024.

15.07.2024.

Uspješno odrađeno predstavljanje aplikacija „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ i „Jednostavna nabava“

U ugodnoj atmosferi hotela Dubrovnik, u Zagrebu, održali smo predstavljanje aplikacija BJN RH i „Jednostavna nabava“. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su prisustvovali predstavljanju aplikacija te na njihovim pitanjima, raspravi i komentarima. Cilj nam je ovim aplikacijama približiti javnu nabavu svima, olakšati svakodnevno poslovanje osobama koje rade u području javne nabave te učiniti aplikacije centralnim mjestom na kojem će biti dostupne sve informacije vezane uz javnu nabavu.

12.07.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude.

Sve Novosti