OPENTENDER.EU – Nova platforma za javnu nabavu u Europskoj uniji

Opentender.eu je nova platforma za javnu nabavu uspostavljena s ciljem pružanja sveobuhvatnih podataka o javnoj nabavi. Ova platforma omogućava pretraživanje i analizu podataka iz 27 država članica EU-a, Velike Britanije, Norveške, Islanda, Švicarske, Gruzije i ustanova EU.

Neki od podataka koje platforma nudi po pojedinim zemljama su: broj postupaka nabave po godinama te njihova ukupna i prosječna vrijednost, broj i vrijednost postupaka po pojedinom sektoru, prikaz najvećih ponuditelja i naručitelja te broj i vrijednost izvršenih ugovora po subjektu. Svi podaci su prikazani preglednim tablicama, koje vizualiziraju podatke po kategorijama, omogućavaju eksport podataka i jednostavno korištenje u praksi.  

Ova platforma predstavlja novi izvor informacija za ponuditelje iz RH te im omogućava kvalitetniji i uspješniji pristup postupcima nabave u cijeloj EU.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Sljedeće novosti

08.05.2024.

Javna nabava, novi EOJN RH – objavljena su česta pitanja i odgovori u Biltenu javne nabave vezana za novi EOJN RH

U okviru pretplate na Biltenu javne nabave imate pristup Mreži znanja, Česta pitanja - gdje se nalazi preko 3.300 odgovora na pitanja iz prakse javne nabave RH (od 2016. - 2024. godine). Pitanja i odgovore možete pretraživati putem mnogobrojnih filtera i tražilice, te brzo doći do direktnog odgovora na problem koji imate. U BJN aplikaciji objavljeno je preko 60 novih pitanja i odgovora, namijenjenih i naručiteljima i ponuditeljima,vezanih uz novi EOJN RH.

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

Sve Novosti