OPENTENDER.EU – Nova platforma za javnu nabavu u Europskoj uniji

Opentender.eu je nova platforma za javnu nabavu uspostavljena s ciljem pružanja sveobuhvatnih podataka o javnoj nabavi. Ova platforma omogućava pretraživanje i analizu podataka iz 27 država članica EU-a, Velike Britanije, Norveške, Islanda, Švicarske, Gruzije i ustanova EU.

Neki od podataka koje platforma nudi po pojedinim zemljama su: broj postupaka nabave po godinama te njihova ukupna i prosječna vrijednost, broj i vrijednost postupaka po pojedinom sektoru, prikaz najvećih ponuditelja i naručitelja te broj i vrijednost izvršenih ugovora po subjektu. Svi podaci su prikazani preglednim tablicama, koje vizualiziraju podatke po kategorijama, omogućavaju eksport podataka i jednostavno korištenje u praksi.  

Ova platforma predstavlja novi izvor informacija za ponuditelje iz RH te im omogućava kvalitetniji i uspješniji pristup postupcima nabave u cijeloj EU.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Sljedeće novosti

28.11.2023.

Webinar (javna nabava): Prikaz svih funkcionalnosti BJN aplikacije – 19. prosinca 2023.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 19. prosinca 2023. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada.

28.11.2023.

DKOM – Novi Zaključak o pravnom shvaćanju (javna nabava)

Kada predsjednik/ca Državne komisije temeljem članka 15. Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (Narodne novine br. 18/13, 127/13, 74/14, 98/19. i 41/21) uoči u radu vijeća nejednako postupanje, postupanje protivno propisima te odredbama Uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državne komisije ili odstupanje od ustaljene prakse, sazvat će sjednicu Državne komisije na kojoj će se razmotriti sporna pitanja s ciljem ujednačavanja postupanja i prakse. Pravno shvaćanje prihvaćeno na sjednici Državne komisije većinom glasova svih članova Državne komisije obvezno je za sva vijeća i članove Državne komisije.

21.11.2023.

Objavljen je 31. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 31 „Novi Elektronički oglasnik javne nabave u RH (EOJN RH) – korak po korak“ objavljen je u studenom 2023.

Sve Novosti