OPENTENDER.EU – Nova platforma za javnu nabavu u Europskoj uniji

Opentender.eu je nova platforma za javnu nabavu uspostavljena s ciljem pružanja sveobuhvatnih podataka o javnoj nabavi. Ova platforma omogućava pretraživanje i analizu podataka iz 27 država članica EU-a, Velike Britanije, Norveške, Islanda, Švicarske, Gruzije i ustanova EU.

Neki od podataka koje platforma nudi po pojedinim zemljama su: broj postupaka nabave po godinama te njihova ukupna i prosječna vrijednost, broj i vrijednost postupaka po pojedinom sektoru, prikaz najvećih ponuditelja i naručitelja te broj i vrijednost izvršenih ugovora po subjektu. Svi podaci su prikazani preglednim tablicama, koje vizualiziraju podatke po kategorijama, omogućavaju eksport podataka i jednostavno korištenje u praksi.  

Ova platforma predstavlja novi izvor informacija za ponuditelje iz RH te im omogućava kvalitetniji i uspješniji pristup postupcima nabave u cijeloj EU.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Sljedeće novosti

01.06.2023.

SAFU – ažurirane Upute za korisnike bespovratnih sredstava

SAFU na svojim web stranicama objavljuje upute za korisnike bespovratnih sredstava o pripremi dokumentacije o nabavi te popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka javne nabave financiranih u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

29.05.2023.

BJN RH – Mišljenja institucija vezana za povećanje cijene ugovora iz javne nabave

U BJN aplikaciji, unutar kategorije Mreža znanja, nalazi se kategorija Mišljenja institucija koja čini skup aktualnih mišljenja nadležnih institucija (institucija EU-a, ministarstva, agencija) vezanih uz javnu nabavu. Ovo je kategorija koja se redovito ažurira i nadopunjuje novim mišljenjima. Sve pretplatnike Osnovnog i Premium modela pretplate obavještavamo kako su objavljenja tri nova mišljenja.

25.05.2023.

BJN RH – Pregled presuda Suda EU kroz aplikaciju

Bilten javne nabave je stručna literatura i aplikacija napravljena po mjeri naručitelja i ponuditelja! U osmoj godini postojanja, nakon izdanih 29 brojeva Biltena i više tisuća stranica stručnog teksta, našem ponosu dodali smo i aplikaciju sa novim sadržajem koji će zasigurno biti od velike pomoći u svakodnevnom radu. Kategorija Presude Suda EU obuhvaća 328 filtriranih presuda te predstavlja prvu ovakvu bazu podataka u EU. Za pretplatnike Biltena Premium model: obavještavamo Vas da je objavljeno novih 65 presuda Suda EU. Sve presude odnose se na sustav javne nabave te su filtrirane radi lakšeg pretraživanja i korištenja.

Sve Novosti