e-SAVJETOVANJE – Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi

Zakon o javnoj nabavi (Narodne novine br. 120/16, dalje u tekstu: ZJN) stupio je na snagu 1. siječnja 2017. godine.
ZJN-om se utvrđuju pravila o postupku javne nabave koji provodi javni ili sektorski naručitelj, ili drugi subjekt u slučajevima određenim ZJN-om, radi sklapanja ugovora o javnoj nabavi robe, radova ili usluga, okvirnog sporazuma te provedbe projektnog natječaja.

U tijeku je javno savjetovanje vezano uz izmjene i dopune ZJN-a, pri čemu je svim zainteresiranima omogućeno aktivno sudjelovanje u savjetovanju kroz davanje komentara na nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj nabavi.

Savjetovanje je otvoreno do 23.04.2022, a očekivana objava izvješća o provedenom savjetovanju je 23.05.2022.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Sljedeće novosti

25.07.2024.

Objavljen je 33. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 33 „JEDNOSTAVNA NABAVA, VODIČ - kako upravljati jednostavnom nabavom (planiranje, postupak, izvršenje, revizija, digitalizacija) – korak po korak“ objavljen je u srpnju 2024.

15.07.2024.

Uspješno odrađeno predstavljanje aplikacija „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ i „Jednostavna nabava“

U ugodnoj atmosferi hotela Dubrovnik, u Zagrebu, održali smo predstavljanje aplikacija BJN RH i „Jednostavna nabava“. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su prisustvovali predstavljanju aplikacija te na njihovim pitanjima, raspravi i komentarima. Cilj nam je ovim aplikacijama približiti javnu nabavu svima, olakšati svakodnevno poslovanje osobama koje rade u području javne nabave te učiniti aplikacije centralnim mjestom na kojem će biti dostupne sve informacije vezane uz javnu nabavu.

12.07.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude.

Sve Novosti