EOJN RH – Uputa o dostavljanju statističkog izvješća o javnoj nabavi za 2021. za obveznike primjene ZJN-a

Izvješće o javnoj nabavi za 2021. godinu naručitelji su obvezni izraditi do 31. ožujka 2022. Izvješće naručitelji izrađuju putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske (EOJN RH: https://eojn.nn.hr/Oglasnik/).

Objavljena je Uputa za obveznike primjene Zakona o javnoj nabavi (ZJN) o sadržaju i načinu dostavljanja statističkog izvješća o javnoj nabavi za 2021. godinu. Uputa o tome kako ispuniti i dostaviti navedeno izvješće objavljena je na stranici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (Portal javne nabave, http://www.javnanabava.hr/).

Sukladno navedenim Uputama, objavljenim od strane Ministarstva, pred obveznike primjene ZJN-a postavljene su dodatne obveze vezane za dostavu podataka o ugovorenim javnim nabavama u 2021. godini. Navedeno je dovelo do izmjena i u EOJN-u RH.  

Uputa kako se izvješće o javnoj nabavi za 2021. izrađuje i dostavlja putem EOJN-a RH dostupna je OVDJE.

Sljedeće novosti

08.05.2024.

Javna nabava, novi EOJN RH – objavljena su česta pitanja i odgovori u Biltenu javne nabave vezana za novi EOJN RH

U okviru pretplate na Biltenu javne nabave imate pristup Mreži znanja, Česta pitanja - gdje se nalazi preko 3.300 odgovora na pitanja iz prakse javne nabave RH (od 2016. - 2024. godine). Pitanja i odgovore možete pretraživati putem mnogobrojnih filtera i tražilice, te brzo doći do direktnog odgovora na problem koji imate. U BJN aplikaciji objavljeno je preko 60 novih pitanja i odgovora, namijenjenih i naručiteljima i ponuditeljima,vezanih uz novi EOJN RH.

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

Sve Novosti