OBJAVLJENO JE POSEBNO IZDANJE BJN-a: Vodič za jednostavnu nabavu, korak po korak

Pored redovnog broja BJN-a (broj 24) u prosincu 2021. godine objavljeno je posebno izdanje Biltena pod nazivom „Vodič – Kako upravljati jednostavnom nabavom (planiranje, postupak, izvršenje) – korak po korak“ kao naš božićni i novogodišnji dar svim pretplatnicima Biltena u 2021. godini te će ovaj broj biti dostupan u elektroničkom obliku.

Ovo posebno izdanje Biltena namijenjeno je svim naručiteljima u sustavu javne nabave, neovisno o njihovoj vrsti (javni ili sektorski), veličini ili unutarnjem ustroju. S druge strane, ponuditelji ovo izdanje Biltena mogu koristiti kako bi razumjeli postupanje naručitelja prilikom provođenja jednostavne nabave.

Što je cilj ovog broja Biltena? Zakon o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 120/16) odredio je da pravila, uvjete i postupke jednostavne nabave utvrđuje naručitelj općim aktom, uzimajući u obzir načela javne nabave te mogućnost primjene elektroničkih sredstava komunikacije. Iako naručitelj samostalno, pomoću općeg akta, utvrđuje pravila igre za jednostavne nabave procijenjene vrijednosti, pitanja iz prakse su brojna i svakodnevna. Koji su koraci u pripremi općeg akta o jednostavnoj nabavi? Što je temelj za donošenje općeg akta o jednostavnoj nabavi? U kojem obliku i tko donosi opći akt o jednostavnoj nabavi? Što se može propisati u općem aktu o jednostavnoj nabavi (prijedlozi odredbi i obrazaca)? Kako se upravlja jednostavnom nabavom? Koji su propusti u jednostavnoj nabavi najčešći u RH? Koje nepravilnosti u postupanju naručitelja je utvrdila Državna revizija?

Cilj ovog broja Biltena jest ponuditi odgovore na navedena i mnoga druga pitanja te dati rješenja za probleme iz prakse. 

U sklopu Biltena se nalaze predloženi tekst i obrasci koji ne predstavljaju strogo zadanu formu u postupku jednostavne nabave, nego bi ih naručitelji trebali prilagoditi svojim potrebama, internoj organizaciji i svom načinu poslovanja. Cilj ovog Biltena je ukazati na temeljne dijelove postupka jednostavne nabave te kreiranim obrascima olakšati svakodnevni rad naručitelja.

SADRŽAJ možete pogledati OVDJE.

OVAJ BROJ DONOSI TEME:

  • Što naručitelji trebaju znati prije donošenja općeg akta o jednostavnoj nabavi ili njegovih izmjena,
  • Kako pripremiti opći akt o jednostavnoj nabavi (izmjenu akta) – priprema (izmjena) akta, korak po korak, 
  • Revizija javne (jednostavne) nabave – nalazi i preporuke, 
  • Obrasci.

Tiskano izdanje ovog broja Biltena dostupno je u pojedinačnoj prodaji po cijeni od:

320,00 kuna (+ PDV). Trošak poštarine plaća izdavač.

NARUDŽBU možete napraviti OVDJE.

Sljedeće novosti

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i postupke na kineskom tržištu javne nabave medicinskih proizvoda kojima se nepravedno diskriminiraju europska poduzeća i proizvodi.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

Sve Novosti