Kako obnoviti certifikat iz javne nabave? – korak po korak

Certifikat iz javne nabave ja potvrda koju izdaje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja na temelju uspješno položenog ispita.

Certifikat se izdaje na rok od tri godine, pri čemu se kao datum početka važenja certifikata određuje datum uspješnog polaganja pisanog ispita u sklopu Specijalističkog programa izobrazbe u području javne nabave. Tijekom tog razdoblja od tri godine, nositelj certifikata dužan je ostvariti 32 sata redovitog usavršavanja kroz pohađanje programa usavršavanja, odnosno prikupiti 32 boda kako bi bio u mogućnosti obnoviti certifikat.

Svaki nositelj certifikata ima pristup aplikaciji e-Izobrazba na Portalu javne nabave putem koje se može on-line prijaviti za programe edukcije, pregledati termine održavanja edukacija i polaganja ispita, on-line prijaviti ispit, provjeriti broj stečenih bodova te obnoviti certifikat. Aplikacija e-Izobrazba osim toga nudi mogućnost slanja podsjetnika 6 mjeseci prije isteka važenja certifikata. No, u slučajevima kada korisnik mijenja e-mail, koji je naveo za vrijeme polaganja certifikata u aplikaciji, moguće je da neće zaprimiti podsjetnik. Iz tog razloga je najsigurnije samostalno pratiti stanje bodova i važenje certifikata u aplikaciji.  

Ako ste dobili e-mail sadržaja (slika ispod), dobili ste obavijest da Vam certifikat u javnoj nabavi ističe za 6 mjeseci te ga je potrebno obnoviti.

  • Slika 1.

U nastavku je objašnjeno, korak po korak, kako provjeriti koliko bodova imate, te kako obnoviti certifikat.

Potrebno je otići na Portal javne nabave te pristupiti aplikaciji e-Izobrazba.

  • Slika 2.

Klikom na „OVDJE“ otvara se internetska stranica Portal za izobrazbu u području javne nabave te je u gornjem desnom kutu potrebno kliknuti „Prijava“.

  • Slika 3.

Potom se otvara novo sučelje s poljima Korisničko ime i Lozinka. Pod Korisničko ime upisujete vaš OIB. Ukoliko ste zaboravili lozinku, novu možete zatražiti klikom na „Zaboravljena lozinka?“. Nova lozinka će stići na vaš e-mail.

  • Slika 4.

Nakon upisa vašeg OIB-a i lozinke otvara se novo sučelje s vašim podacima.
Prije pokretanja obnove certifikata provjerite broj bodova koje ste skupili. Ostvareni broj sati usavršavanja prikazan je na istoj stranici i ujedno označava broj prikupljenih bodova. Minimalan broj potrebnih bodova za obnovu certifikata iznosi 32.
Ukoliko ste ostvarili potreban broj bodova te vam uskoro ističe certifikat potrebno je pokrenuti proces obnove certifikata klikom na zeleno polje „OBNOVA PO ČL. 6. PRAVILNIKA (sati usavršavanja)“

  • Slika 5.

Klikom na navedeno polje otvara se sučelje s vašim osobnim podacima koje je potrebno provjeriti i ažurirati. Nakon provjere i ažuriranja podataka u dnu sučelja kliknite na opciju „Potvrdi“.
Time ste pokrenuli proces obnove certifikata te će nakon nekog vremena na vaš e-mail stići poruku o uspješno obnovljenom certifikatu.

  • Slika 6.

Ukoliko nemate dovoljan broj ostvarenih bodova za obnovu certifikata posjetite stranicu Temporis savjetovanje d.o.o. i odaberite neki od Programa usavršavanja koje smo pripremili za Vas!

Sljedeće novosti

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

05.03.2024.

Webinar 28. ožujka 2024. (javna nabava): Za što mogu koristiti BJN aplikaciju?

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 28. ožujka 2024. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada. Za prijavu na webinar pošaljite e-mail na bilten@temporis.hr

27.02.2024.

Javna nabava – Novine iz Pravilnika o izobrazbi

Što nam novo donosi ovaj Pravilnik? Pravilnik o izobrazbi u području javne nabave (Narodne novine, br. 154/23) stupio je na snagu 1. siječnja 2024. godine. Ovim Pravilnikom propisuju se program izobrazbe, planiranje, način provedbe izobrazbe, način izdavanja i obnavljanja certifikata te druga bitna pitanja u vezi s izobrazbom u području javne nabave. U nastavku su navedene neke od novosti.

Sve Novosti