Objavljena su dva stručna članka na Biltenu javne nabave

Na web stranici Bilten javne nabave u rubrici Stručni članci, objavljena su dva nova stručna članka iz područja javne nabave pod nazivom:

  • Javna nabava u Bosni i Hercegovini
  • Javna nabava u Republici Srbiji
     

Oba članka namijenjena su prvenstveno ponuditeljima koji dostavljaju ponude po u ove dvije zemlje. Članke možete pronaći u rubrici Stručni članci kojoj pristupate bez obveze zasnivanja pretplatničkog odnosa.
 

  • Javna nabava u Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina (BiH) je uspostavu sustava javne nabave započela prije više od 15 godina. U ovom članku predstavlja se kratka analiza pravne zaštite u sustavu javne nabave uveden novim Zakonom o javnoj nabavi i namijenjen je svim ponuditeljima koji dostavljaju ponude u BiH, te ih zanima kako izgleda sustav javne nabave te postupaka pravne zaštite. 

Članak je dostupan u punom obliku bez naknade te ga možete preuzeti OVDJE.
 

  • Javna nabava u Republici Srbiji

Predmet ovog članka je upoznavanje s novinama koje su se dogodile u sustavu javne nabave u Republici Srbiji tijekom 2020. godine. Članak je namijenjen svim ponuditeljima koji su zainteresirani za dostavu ponuda na postupke javne nabave u Srbiji, te naručiteljima u RH koji su zainteresirani za iskustva iz regije. U članku se daju osnovne informacije i o novom Portalu javne nabave, koji u Srbiji omogućuje primjenu elektroničkih nabava u skladu s praksom EU.

Članak je dostupan u punom obliku bez naknade te ga možete preuzeti OVDJE.

Sljedeće novosti

25.07.2024.

Objavljen je 33. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 33 „JEDNOSTAVNA NABAVA, VODIČ - kako upravljati jednostavnom nabavom (planiranje, postupak, izvršenje, revizija, digitalizacija) – korak po korak“ objavljen je u srpnju 2024.

15.07.2024.

Uspješno odrađeno predstavljanje aplikacija „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“ i „Jednostavna nabava“

U ugodnoj atmosferi hotela Dubrovnik, u Zagrebu, održali smo predstavljanje aplikacija BJN RH i „Jednostavna nabava“. Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su prisustvovali predstavljanju aplikacija te na njihovim pitanjima, raspravi i komentarima. Cilj nam je ovim aplikacijama približiti javnu nabavu svima, olakšati svakodnevno poslovanje osobama koje rade u području javne nabave te učiniti aplikacije centralnim mjestom na kojem će biti dostupne sve informacije vezane uz javnu nabavu.

12.07.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Jamstvo za ozbiljnost ponude

U aplikaciji Bilten javne nabave u RH, u kategoriji Stručni članci, objavljen je novi članak pod nazivom „Jamstvo za ozbiljnost ponude“. U članku se piše o jamstvima, konkretno o jamstvu za ozbiljnost ponude.

Sve Novosti