Objavljen je 19. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave br. 19 objavljen je u rujnu 2020, a obrađuje specifične teme za koje su u prethodnom razdoblju postavljena mnoga pitanja i problemi.

Što je cilj ovog broja Biltena? Cilj ovog broja Biltena je dati odgovore na pitanja javnog i privatnog sektora koja se tiču problematičnih instituta iz Zakona o javnoj nabavi, kao što su oslanjanje na sposobnost drugih subjekata, podugovaranje, kriteriji za odabir ekonomski najpovoljnije ponude, itd. Analiziraju se odluke i stavovi relevantnih institucija u sustavu javne nabave u svrhu smanjenja ili eliminiranja pogrešaka u dokumentacijama o nabavi, u ponudama te u fazi pregleda i ocjene ponuda.

Kojim pitanjima se bavimo u ovom broju Biltena? Obrađujemo problematiku trenutka postojanja sposobnosti gospodarskog subjekta u postupku javne nabave. Iz kojih odredbi relevantnih propisa se može izvući zaključak o trenutku postojanja sposobnosti gospodarskog subjekta? Koji je stav institucija po ovom pitanju? Zatim na koji način koristiti odredbe o oslanjanju na sposobnost drugih subjekata? Što može biti pravna osnova za raspolaganje resursom kao vlastitim? Koja je novija relevantna praksa institucija po pitanju teme ekonomski najpovoljnije ponude? Na koji način ponuditelji mogu koristiti institut podugovaranja prilikom nuđenja roba, radova ili usluga? Ovaj broj Biltena daje odgovor na ova  i mnoga druga pitanja. 

SADRŽAJ Biltena možete pogledati OVDJE.

OVAJ BROJ DONOSI TEME:

  • Trenutak postojanja sposobnosti gospodarskog subjekta
  • Institut oslanjanja na sposobnost drugih subjekata
  • Izuzetno niske ponude u postupcima javne nabave
  • Ekonomski najpovoljnija ponuda – primjeri iz prakse
  • Sudjelovanje podugovaratelja u postupcima javne nabave.

Tiskano izdanje ovog broja Biltena dostupno je u pojedinačnoj prodaji po cijeni od:

320,00 kuna (+ PDV). Trošak poštarine plaća izdavač.

NARUDŽBU možete napraviti OVDJE.

Sve informacije o pretplati na Bilten dostupne su OVDJE.

Ukoliko imate pitanja o Biltenu slobodno ih postavite na e-mail adresu: bilten@temporis.hr ili broj telefona 01 6431 872.

Sljedeće novosti

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

05.03.2024.

Webinar 28. ožujka 2024. (javna nabava): Za što mogu koristiti BJN aplikaciju?

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 28. ožujka 2024. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada. Za prijavu na webinar pošaljite e-mail na bilten@temporis.hr

27.02.2024.

Javna nabava – Novine iz Pravilnika o izobrazbi

Što nam novo donosi ovaj Pravilnik? Pravilnik o izobrazbi u području javne nabave (Narodne novine, br. 154/23) stupio je na snagu 1. siječnja 2024. godine. Ovim Pravilnikom propisuju se program izobrazbe, planiranje, način provedbe izobrazbe, način izdavanja i obnavljanja certifikata te druga bitna pitanja u vezi s izobrazbom u području javne nabave. U nastavku su navedene neke od novosti.

Sve Novosti