Odluka Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja o određivanju relativnih pondera za arhitektonske i inženjerske usluge

Zakon o javnoj nabavi (Narodne novine br. 120/16) u člancima 283 – 288. propisuje odredbe o kriterijima za odabir ponude u postupcima javne nabave. Kriterij za odabir ponude u postupcima javne nabave je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Članak 284. stavak 8. Zakona o javnoj nabavi propisuje da čelnik središnjeg tijela državne uprave može javnim naručiteljima iz svog djelokruga odlukom odrediti relativne pondere za pojedine vrste predmeta nabave, s time da relativni ponder cijene ili troška ne smije biti veći od postotka iz stavka 4. tog članka (odnosno ne smije biti veći od 90%).

Temeljem navedenog, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je donijelo Odluku o određivanju relativnih pondera za arhitektonske i inženjerske i s njima povezane savjetodavne usluge u graditeljstvu i prostornom uređenju. Ova Odluka objavljena je u Narodnim novinama broj 119/18 i 5/19.

Ovom Odlukom uređuju se relativni ponderi javnih naručitelja iz djelokruga Ministarstva za arhitektonske i inženjerske i s njima povezane savjetodavne usluge u graditeljstvu i prostornom uređenju, koje u postupcima javne nabave mogu koristiti i drugi obveznici javne nabave.

Odluka je dostupna OVDJE.

Sljedeće novosti

26.04.2024.

Europska komisija pokrenula je prvu istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu

Europska komisija je 24. travnja 2024. godine po prvi puta pokrenula istragu u okviru Instrumenta za međunarodnu nabavu (IMN). Istraga je pokrenuta kao odgovor na mjere i prakse na kineskom tržištu nabave medicinskih uređaja koje nepravedno diskriminiraju europske tvrtke i proizvode.

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

Sve Novosti