Novost u dohvatu uvjerenja iz kaznene evidencije putem EOJN-a RH

Člankom 20. stavak 3. Pravilnika o dokumentaciji o nabavi te ponudi u postupcima javne nabave (NN, br. 65/17) propisano je da se smatra da naručitelj posjeduje ažurirane popratne dokumente ako istima ima izravan pristup elektroničkim sredstvima komunikacije putem besplatne nacionalne baze podataka na jeziku iz članka 280. stavka 2. ZJN-a ili putem EOJN-a RH.

Člankom 20. stavak 4. istog Pravilnika propisano je da ako se pristup bazama podataka obavlja putem EOJN-a RH, isti generira izvještaj s podacima u vezi s ažuriranim popratnim dokumentima. Sukladno navedenom u EOJN-u RH omogućen je dohvat dokaza iz javnih registara. Registri koji su dostupni za dohvat dokaza putem EOJN-a RH su:

  • Sudski registar,
  • Obrtni registar,
  • Kaznena evidencija,
  • Porezna evidencija.

U odnosu na dohvat dokaza iz kaznene evidencije putem EOJN-a RH, od 14. siječnja 2019. godine, moguće je dohvatiti uvjerenje iz kaznene evidencije i za pravnu osobu. Više informacija o postupku dohvata dokaza dostupno je OVDJE.

Sljedeće novosti

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

Sve Novosti