Objavljen je 10. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave br. 10 objavljen je krajem lipnja 2018. Ovaj broj Biltena obrađuje aktualne teme u području javne nabave. Centralna tema je ekonomski najpovoljnija ponuda. 

Saznajte sve o praksi DKOM-a po pitanju ekonomski najpovoljnije ponude, kako u fazi objave postupka javne nabave tako i u fazi pregleda i ocjene ponuda. Pročitajte kako se druge države članice EU nose sa financijskim korekcijama u postupcima javne nabave financiranim iz europskih fondova – u ovom broju prikazana je situacija u Republici Sloveniji.

Što je cilj ovog broja Biltena? Ukazati na problematičnu praksu u Republici Hrvatskoj koja je vezana za kriterije ekonomski najpovoljnije ponude (ENP). Pregledali smo rješenja DKOM-a i za Vas analizirali praksu ove institucije vezanu za ekonomski najpovoljniju ponudu. Što se iz dosadašnje prakse korištenja ovog kriterija može naučiti? Jedno je sigurno, naručitelji i ponuditelji nisu bili spremni za obveznu primjenu ovog kriterija koja je nastala od 1. srpnja 2017. godine. Navedeno je vidljivo iz razine kvalitete pripremljenih dokumentacija o nabavi i ponuda.

Institucionalno znanje u RH vezano za korištenje kriterija ekonomski najpovoljnije ponude ne postoji niti na strani naručitelja, niti na strani ponuditelja. Na pitanje zašto je to tako, odgovore možete pronaći čitajući ovaj broj Biltena.

Budite ispred drugih! Informirajte se o svemu što trebate znati i pretplatite se na Bilten javne nabave u RH na http://biltenjavnenabave.hr/ 

SADRŽAJ Biltena možete pogledati OVDJE.

OVAJ BROJ DONOSI TEME:

  • Ekonomski najpovoljnija ponuda – primjeri iz prakse i pregled odluka DKOM-a,
  • Financijske korekcije u postupcima javne nabave u Republici Sloveniji za projekte financirane iz europskih fondova,
  • Načela javne nabave prema praksi DKOM-a,
  • Prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima,
  • Računska pogreška – zakonski okvir i primjena u praksi.

Tiskano izdanje ovog broj Biltena bit će dostupno u pojedinačnoj prodaji po cijeni od:

320,00 kuna (+ PDV). Trošak poštarine plaća izdavač.

Narudžbu možete napraviti OVDJE.

Sljedeće novosti

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

05.03.2024.

Webinar 28. ožujka 2024. (javna nabava): Za što mogu koristiti BJN aplikaciju?

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 28. ožujka 2024. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada. Za prijavu na webinar pošaljite e-mail na bilten@temporis.hr

27.02.2024.

Javna nabava – Novine iz Pravilnika o izobrazbi

Što nam novo donosi ovaj Pravilnik? Pravilnik o izobrazbi u području javne nabave (Narodne novine, br. 154/23) stupio je na snagu 1. siječnja 2024. godine. Ovim Pravilnikom propisuju se program izobrazbe, planiranje, način provedbe izobrazbe, način izdavanja i obnavljanja certifikata te druga bitna pitanja u vezi s izobrazbom u području javne nabave. U nastavku su navedene neke od novosti.

Sve Novosti