Objavljen je Vodič kroz novi sustav javne nabave – korak po korak

Objavljen je peti broj Biltena javne nabave, kao posebno izdanje, koje ima 34 članka, 316 stranica i hodograme za svaki postupak. Pisan je u A4 formatu. Obrađen je cijeli ZJN 2016, kako bi osobe s iskustvom ili novi stručnjaci mogli imati promjene u sustavu na jednom mjestu.

Pisan je po načelu korak po korak, kako bi sudionicima u postupku javne nabave (naručiteljima i ponuditeljima) pružio potrebne informacije. Autori stručnih radova su osobe s iskustvom, koje su ili pisale ZJN 2016, ili imaju višegodišnje iskustvo u provođenju postupaka javne nabave te im ovo nije prva promjena ZJN-a u karijeri.

Tiskano izdanje ovog broja Biltena dostupno je u pojedinačnoj prodaji po cijeni od: 320,00 kuna + PDV. Trošak poštarine plaća izdavač.

Narudžbu tiskanog izdanja Biltena br.5 možete napraviti OVDJE.

Sadržaj možete pregledati OVDJE.

Sve informacije o pretplati na Bilten javne nabave dostupne su OVDJE.

VODIČ KROZ NOVI SUSTAV JAVNE NABAVE, razrađuju novi ZJN 2016, i obuhvaća: institucionalni okvir, načela javne nabave,izuzeća od primjene ZJN-a, otvoreni i ograničeni postupak, pregovaračke postupke, natjecateljski dijalog, natjecateljski postupak uz pregovore, partnerstvo za inovacije, društvene i druge usluge, objave, rokove, istraživanje tržišta,dokumentaciju o nabavi, osnove isključenja, uvjete sposobnosti, ESPD, ENP, izvršenje ugovora, pravnu zaštitu, središnju nabavu, pitanja sukoba interesa, borbu protiv korupcije, JPP i koncesije kao dio sustava javne nabave, prekršajne i kaznene odredbe. 

Sljedeće novosti

01.06.2023.

SAFU – ažurirane Upute za korisnike bespovratnih sredstava

SAFU na svojim web stranicama objavljuje upute za korisnike bespovratnih sredstava o pripremi dokumentacije o nabavi te popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka javne nabave financiranih u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

29.05.2023.

BJN RH – Mišljenja institucija vezana za povećanje cijene ugovora iz javne nabave

U BJN aplikaciji, unutar kategorije Mreža znanja, nalazi se kategorija Mišljenja institucija koja čini skup aktualnih mišljenja nadležnih institucija (institucija EU-a, ministarstva, agencija) vezanih uz javnu nabavu. Ovo je kategorija koja se redovito ažurira i nadopunjuje novim mišljenjima. Sve pretplatnike Osnovnog i Premium modela pretplate obavještavamo kako su objavljenja tri nova mišljenja.

25.05.2023.

BJN RH – Pregled presuda Suda EU kroz aplikaciju

Bilten javne nabave je stručna literatura i aplikacija napravljena po mjeri naručitelja i ponuditelja! U osmoj godini postojanja, nakon izdanih 29 brojeva Biltena i više tisuća stranica stručnog teksta, našem ponosu dodali smo i aplikaciju sa novim sadržajem koji će zasigurno biti od velike pomoći u svakodnevnom radu. Kategorija Presude Suda EU obuhvaća 328 filtriranih presuda te predstavlja prvu ovakvu bazu podataka u EU. Za pretplatnike Biltena Premium model: obavještavamo Vas da je objavljeno novih 65 presuda Suda EU. Sve presude odnose se na sustav javne nabave te su filtrirane radi lakšeg pretraživanja i korištenja.

Sve Novosti