NAJAVA – Bilten javne nabave u Republici Hrvatskoj, broj 2.

Bilten javne nabave je prvi stručni časopis u RH namijenjen svim ponuditeljima i naručiteljima u sustavu javne nabave. Objavljuje se četiri puta godišnje. Bilten razrađuje teme vezane za sustav javne nabave koje mogu pomoći:
◦naručiteljima prilikom pripreme i provođenja postupaka javne nabave,
◦ponuditeljima prilikom pripreme ponuda i sudjelovanja u nadmetanjima.

Što donosi Bilten br. 2?
U drugom broju Biltena sadržaj je fokusiran na novine u sustavu javne nabave koje su pred nama (implementacija direktiva u hrvatsko zakonodavstvo). Novina je puno, a vremena za prilagodbu poslovanja je malo. Stoga, da nas novine u sustavu ne iznenade dajemo prikaz odredbi direktiva i nacrta prijedloga (novog) Zakona o javnoj nabavi. Također, u novom broju bit će prezentirani i sustavi javne nabave Republike Slovenije i Republike Srbije. Glavni državni revizor Republike Slovenije, pisati će o tržištu javne nabave Slovenije, dok će direktor Ureda za javne nabave Republike Srbije opisati tržište javne nabave u Republici Srbiji. Tržišta javne nabave u regiji zanimljiva su hrvatskim tvrtkama, a ove informacije će im olakšati dostavu ponuda, sudjelovanje u postupcima i ostvarivanju poslovnog uspjeha u ovom području.

Koje teme obrađujemo u Biltenu br. 2?
Obrađujemo sljedeće teme:
◦Europska jedinstvena dokumentacija o nabavi (ESPD) – što predstavlja, koji su ciljevi uvođenja i način primjene?
◦EU direktive i Nacrt novog Zakona o javnoj nabavi;
◦Postupci nabave sukladno novim direktivama EU-a i nacrtu ZJN-a;
◦Težak profesionalni propust;
◦Pravna zaštita u sustavu javne nabave;
◦Zelena nabava – što predstavlja i kako se primjenjuje?
◦Javna nabava i autorska prava – problemi u praksi;
◦Prva iskustva u primjeni novog Zakona o javnoj nabavi u Republici Sloveniji;
◦Sustav javne nabave u Republici Sloveniji i Republici Srbiji;
◦Niz drugih korisnih članaka i informacija.

Autori stručnih radova su osobe koje imaju teorijsko i praktično iskustvo stečeno radom u javnim i sektorskim naručiteljima, Uredu za javnu nabavu, Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, Državnom uredu za središnju javnu nabavu, Uredu za državnu reviziju te privatnom sektoru u RH i inozemstvu.

Bilten javne nabave br. 2. biti će objavljen do kraja lipnja 2016., na www.biltenjavnenabave.hr

Sljedeće novosti

01.06.2023.

SAFU – ažurirane Upute za korisnike bespovratnih sredstava

SAFU na svojim web stranicama objavljuje upute za korisnike bespovratnih sredstava o pripremi dokumentacije o nabavi te popis najčešćih pogrešaka prilikom provođenja postupaka javne nabave financiranih u okviru ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

29.05.2023.

BJN RH – Mišljenja institucija vezana za povećanje cijene ugovora iz javne nabave

U BJN aplikaciji, unutar kategorije Mreža znanja, nalazi se kategorija Mišljenja institucija koja čini skup aktualnih mišljenja nadležnih institucija (institucija EU-a, ministarstva, agencija) vezanih uz javnu nabavu. Ovo je kategorija koja se redovito ažurira i nadopunjuje novim mišljenjima. Sve pretplatnike Osnovnog i Premium modela pretplate obavještavamo kako su objavljenja tri nova mišljenja.

25.05.2023.

BJN RH – Pregled presuda Suda EU kroz aplikaciju

Bilten javne nabave je stručna literatura i aplikacija napravljena po mjeri naručitelja i ponuditelja! U osmoj godini postojanja, nakon izdanih 29 brojeva Biltena i više tisuća stranica stručnog teksta, našem ponosu dodali smo i aplikaciju sa novim sadržajem koji će zasigurno biti od velike pomoći u svakodnevnom radu. Kategorija Presude Suda EU obuhvaća 328 filtriranih presuda te predstavlja prvu ovakvu bazu podataka u EU. Za pretplatnike Biltena Premium model: obavještavamo Vas da je objavljeno novih 65 presuda Suda EU. Sve presude odnose se na sustav javne nabave te su filtrirane radi lakšeg pretraživanja i korištenja.

Sve Novosti