JAVNA NABAVA – Vodič za ponuditelje

Ovaj Vodič namijenjen je svim zaposlenicima ponuditelja, s iskustvom i bez iskustva u javnoj nabavi. Cilj Vodiča je pomoći gospodarskim subjektima/ponuditeljima da se kvalitetnije pripreme za sudjelovanje u postupcima javne nabave kako bi mogli dostaviti prihvatljivu ponudu. Neki od Vas već raspolažu s dijelom informacija iznesenih u ovom Vodiču, dok će nekima dosta informacija biti novina. Vjerujemo kako će svatko naći nešto korisno što će moći iskoristiti u svakodnevnom radu.

Možete pregledati on-line Vodič bez naknade.

JAVNA NABAVA – Vodič za ponuditelje, baziran je na zakonskim i podzakonskim propisima Republike Hrvatske, praksi Države komisije za kontrolu postupaka javne nabave te iskustvu autora.

Iz prakse je vidljivo kako ponuditelji rade greške tijekom pripreme ponuda koje su često posljedica nedostatnih znanja o zakonodavnom i administrativnom okviru javne nabave te nedostatka prakse vezane za pripreme ponuda. Informacije iznesene u ovom Vodiču ukazuju na najčešće pogreške ponuditelja u praksi, pokazuju kako ih ispraviti i povećati broj prihvatljivih ponuda u sustavu javne nabave.

Vjerujemo kako je uspješan sustav javne nabave moguć samo ukoliko postoji povjerenje između naručitelja i ponuditelja te volja za zajedničkim radom na izvršenju ugovora i zadovoljavanju potreba krajnjih korisnika – a to smo svi mi. Kako bi se poštivala osnovna načela javne nabave, sam sustav mora biti formalno uređen s detaljno određenim pravilima i postupcima. U ovom Vodiču prezentirana su pravila koja se moraju poštivati u postupku pripreme i dostave ponude te dobivanja ugovora o javnoj nabavi.

Preporuka je da uz ovaj Vodič za ponuditelje čitate i Upute za ponuditelje o e-nabavi, koje su dostupne bez naknade na www.temporis.hr. U Vodiču se daju objašnjenja kako sastaviti prihvatljivu ponudu dok se u Uputama daju objašnjenja kako predati e-ponudu kroz sustav EOJN-a.

VODIČ ZA PONUDITELJE:
On – line pregled

Sljedeće novosti

05.04.2024.

Jednostavna nabava – nova aplikacija po mjeri naručitelja i ponuditelja

Zadovoljstvo nam je predstaviti aplikaciju pod nazivom „Jednostavna nabava“. Kao rezultat znanja i prakse koje imamo u području javne nabave proizašla je jednostavna.hr. Riječ je o jedinstvenoj cloud aplikaciji namijenjenoj za potpuno upravljanje jednostavnom i javnom nabavom. Aplikacija unapređuje efikasnost procesa javne nabave, smanjuje administrativne radnje i pruža napredne mogućnosti upravljanja nabavom te predstavlja optimalan put za digitalizaciju procesa jednostavne i javne nabave.

29.03.2024.

Objavljen je 32. broj Biltena javne nabave u RH

Bilten javne nabave broj 32 „Otvoreni postupak kroz novi Elektronički oglasnik javne nabave (EOJN RH) - korak po korak“ objavljen je u ožujku 2024.

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

Sve Novosti