VODIČ – Kako pripremiti i izraditi dokumentaciju za nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave

Tijekom 2014/2015. u Republici Hrvatskoj, sudionici naših edukacija tražili su izradu vodiča koji bi im pomogao prilikom izrade dokumentacija za nadmetanje. Kako bi odgovorili na vaša traženja, objavili smo Vodič za pripremu i izradu dokumentacije za nadmetanje u otvorenom postupku javne nabave, koji će Vam pomoći u svakodnevnom radu. Ovaj Vodič sastoji se od dva dijela. Prvi dio predstavljaju Opće smjernice za izradu dokumentacije za nadmetanje, dok se u drugom dijelu Vodiča nalazi Predložak dokumentacije za nadmetanje s obrascima. U Općim smjernicama obrazloženi su razlozi zašto pojedine odredbe moraju biti uvrštene u dokumentaciju za nadmetanje, te je navedeno niz pozitivnih i negativnih primjera iz prakse. U Predlošku dokumentacije za nadmetanje nalazi se niz napomena, koje upozoravaju naručitelje na što sve moraju paziti prilikom određivanja uvjeta i zahtjeva u dokumentaciji za nadmetanje. Sastavni dio ovog Vodič je i CD na kojemu se nalazi Predložak dokumentacije za nadmetanje. Vodič nije u slobodnoj prodaji, već je sastavni dio materijala koji dobivaju polaznici edukacija organiziranih od strane Temporis savjetovanja d.o.o, Zagreb. 

Ovdje se možete prijaviti na Programe usavršavanja na ovu temu koji će se održati u sljedećim gradovima: 
Zagreb – 25. 09. 2015Osijek -15. 10. 2015. i Opatija – 28. 10. 2015. Dođite i saznajte informacije koje će vam olakšati svakodnevni rad.   

Sljedeće novosti

18.10.2024.

Digitalizacija javne nabave – Predstavljanje naprednih mogućnosti aplikacija „Jednostavna nabava“ i „Bilten javne nabave u RH (BJN RH)“, Opatija 04. prosinca 2024.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na predstavljanju aplikacija „Jednostavna nabava“ i „Biltena javne nabave u RH (BJN RH)“ koje će se održati 04. prosinca 2024. godine u Opatiji. Ne plaća se naknada za sudjelovanje. Za sve polaznike osiguran je ručak. Za prijavu pošaljite e-mail s Vašim podacima (ime i prezime, e-mail, naziv institucije) na jednostavna@temporis.hr ili bilten@temporis.hr.

14.10.2024.

BJN RH (javna nabava) – Objavljen je novi stručni članak: Praksa Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i primjena novog Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske

Poznavanje funkcionalnosti i mogućnosti koje nudi novi EOJN RH od presudne je važnosti za učinkovit i transparentan rad sustava javne nabave u RH. S obzirom na to da je EOJN RH centralno mjesto za objavljivanje postupaka javne nabave u RH, iznimno je važno da svi naručitelji i ponuditelji budu pravovremeno upoznati s promjenama koje donosi nova platforma EOJN-a RH, a sve kako bi na vrijeme prilagodili svoje poslovanje. Autorica u članku analizira nove primjere iz prakse Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave vezane za rad „novog“ EOJN-a RH.

04.10.2024.

Javna nabava – Predstavljanje mogućnosti napredne tražilice odluka DKOM-a te presuda VUS-a i Suda EU

U ugodnom ambijentu hotela Dubrovnik, u centru Zagrebu, uspješno smo još jednom održali predstavljanje aplikacije Bilten javne nabave u RH (BJN RH). Bilten javne nabave u RH je stručna literatura i aplikacija iz javne nabave napravljena po mjeri naručitelja i ponuditelja. Bilten je više od tiskane i digitalne publikacije, to je i platforma bogata znanjem o javnoj nabavi koja olakšava rad i naručiteljima i ponuditeljima.

Sve Novosti