ELEKTRONIČKI RAČUN U JAVNOJ NABAVI
 

Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi je objavljen u Narodnim novinama broj 94/2018 te je stupio na snagu.

Tko je obveznik primjene Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi? Kada pojedine odredbe Zakona stupaju na snagu? Što je elektronički račun? Koje prednosti donosi primjena elektroničkog računa?

Odgovori na ova i druga pitanja obrađeni su u novom stručnom članku. U članku se navode obveze za sudionike u postupcima javne nabave, odnosno za naručitelje koji su obveznici primjene Zakona o javnoj nabavi, te za gospodarske subjekte koji sklapaju ugovore o javnoj nabavi s naručiteljima. Nove obveze odnose se i na informacijske posrednike koji pružaju usluge razmjene elektroničkih računa i pratećih isprava u postupcima javne nabave.

Navode se i osnovne informacije o načinu funkcioniranja servisa "e-račun za državu" kojim upravlja Financijska agencija kao centralni informacijski posrednik. Članak je dostupan u punom obliku bez naknade te ga možete pročitati klikom na ovaj link OVDJE.