Novosti u EOJN-u RH vezane uz plan nabave i predaju e-ponude

U EOJN RH su implementirane određene novosti i to u modulu Plan nabave na strani naručitelja, te u procesu predaje elektroničke ponude na strani ponuditelja.

U modulu Plan nabave izvršena je sljedeća promjena:

  • dodana je tražilica za pretraživanje stavaka. Stavke se mogu pretraživati prema: evidencijskom broju, predmetu nabave i CPV-u.

U procesu predaje elektroničke ponude izvršene su sljedeće promjene:

  • rezultat provjere uveza ponude prikazuje se na sučelju i nakon elektroničke predaje ponude pri čemu je dodana provjera vremenskog žiga na “Uvezu ponude”,
  • novi prikaz kontrole za učitavanje (upload) dokumenata ponude, ESPD odgovora i sl.

Više informacija o navedenim promjenama dostupno je OVDJE.

Sljedeće novosti

12.03.2024.

BJN RH (javna nabava) – Mišljenje nezavisnog odvjetnika Suda EU o zahtjevu Visokog upravnog suda RH (C-652/22, Kolin Inşaat)

Visoki upravni sud RH (VUS RH) uputio je Sudu EU zahtjev za prethodnu odluku vezano za mogućnost ponuditelja da dostavi dodatne dokaze o svojim tehničkim i stručnim kvalifikacijama nakon isteka roka za podnošenje ponuda. Riječ je o prvom takvom zahtjevu koji je podnesen od strane institucija iz sustava javne nabave RH od kada je Republika Hrvatska pristupila Europskoj uniji.

05.03.2024.

Webinar 28. ožujka 2024. (javna nabava): Za što mogu koristiti BJN aplikaciju?

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže na webinaru 28. ožujka 2024. na kome ćemo razgovarati o funkcionalnostima i mogućnostima koje pruža aplikacija Bilten javne nabave. Vrijeme održavanja webinara: 10:00 – 11:30h. Za sudjelovanje na webinaru ne plaća se naknada. Za prijavu na webinar pošaljite e-mail na bilten@temporis.hr

27.02.2024.

Javna nabava – Novine iz Pravilnika o izobrazbi

Što nam novo donosi ovaj Pravilnik? Pravilnik o izobrazbi u području javne nabave (Narodne novine, br. 154/23) stupio je na snagu 1. siječnja 2024. godine. Ovim Pravilnikom propisuju se program izobrazbe, planiranje, način provedbe izobrazbe, način izdavanja i obnavljanja certifikata te druga bitna pitanja u vezi s izobrazbom u području javne nabave. U nastavku su navedene neke od novosti.

Sve Novosti